Doi dintre cei mai premiati actori ai Teatrului National din Timisoara, in premiera Nora. O casa cu papusi (P)

Joi, 3 martie, de la ora 19, in Sala Mare, Teatrul National din Timisoara readuce pe scena un personaj celebru: Nora, in Nora. O casa cu papusi. Partea a doua de Lucas Hnath, in regia lui Radu Iacoban.


Nora se reintalneste cu sotul pe care l-a parasit acum 15 ani, sfidand toate normele vremii si luandu-si viata in propriile maini pentru a regla problema juridica. Desi este construit pe arhitectura sociala a epocii, spectacolul Nationalului timisorean este de o modernitate frapanta.

Prin adevarate negocieri care au ca miza destinul fiecaruia dintre personaje, povestea Norei si a abandonatei sale familii parcurge cu multa inteligenta, cu multa forta si cu umor intregul traseu al perceptiilor societatii cu privire la femei, barbati, relatii maritale, libertate, educatie.

In rolul titular, publicul o va vedea pe Claudia Ieremia, actrita renumita a Nationalului timisorean, careia ii dau replica Ion Rizea, castigator al Premiului UNITER in 2021.

Acestora li se alatura actorii Teatrului National Mirela Puia si Andrei Chifu, precum si masteranzi ai Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest, respectiv Oana Iovita, Sabine Oschanitzky, Iulia-Victoria Ioana, Ioana Balint, Bogdan Blistyar si Raoul Horn.

Echipa de creatie este completata de scenografii Tudor Prodan (decoruri) si Corina Gramosteanu (costume), precum si de Flavia Giurgiu, care semneaza coregrafia spectacolului.

Biletele pot fi achizitionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agentia de bilete „Marasesti” (str. Marasesti nr. 2, intre orele 11 – 19). Precizam ca numarul de locuri este limitat in functie de normele de distantare in vigoare. (I.P.)

Leave a Reply