ALERTA. Atacuri de tip phishing pe internet, in care este folosita imaginea Universitatii de Vest din Timisoara. „Nu deschideti aceste fisiere!”, avertizeaza conducerea universitatii

Universitatea de Vest din Timisoara trage un semnal de alarma privind existenta unor tentative multiple de phishing, in care identitatea institutiei, a unor persoane si a altor referinte fata de activitatea UVT sunt utilizate in incercarea de a dezinforma diferite companii.


Prin intermediul unor mesaje false, utilizand imaginea UVT, a cancelarului Mihaela Babaita, dar si a unor parteneri ai universitatii din mediul privat, operatorilor economici adresati li se solicita, intr-o serie de fraze incoerente contributia la un „proiect in curs de desfasurare”, fara a numi aceasta asa-zisa initiativa.

In acelasi mesaj, se utilizeaza intr-o inlantuire de imagini aleatoare siglele catorva dintre partenerii UVT, in anumite cazuri fiind atasat si un fisier virusat, care in anumite contexte poate infecta dispozitivele neprotejate corespunzator sau cu solutii antivirus neactualizate.

Dorim sa transmitem tuturor celor care primesc astfel de mesaje sa nu le dea curs, sa nu deschida fisiere pe care nu le asteapta, sa aiba intotdeauna un antivirus actualizat la zi si, pentru a-i proteja si pe ceilalti, sa raporteze astfel de mesaje drept spam, pentru a putea fi retinute de filtrele automate existente pe serverele de mail.

Universitatea de Vest din Timisoara nu va solicita niciodata in mod direct, fara interactiune prealabila, informatii sau bugete de la partenerii sai, existand si asigurarea cu privire la scanarea activa cu instrumente de ultima generatie a fisierelor transmise de pe platformele informatice ale UVT”, atentioneaza Universitatea de Vest din Timisoara. (E.T.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply