Cum se va proteja Rusia de sanctiunile internationale! „Guvernul rus si-a format planuri clare de masuri pentru a proteja pietele financiare si companiile individuale”

Guvernul Federatiei Ruse a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a pregatit masuri pentru a proteja pietele financiare si marile companii rusesti de sanctiuni si alte amenintari, transmite serviciul de presa al Cabinetului de Ministri.


„Guvernul rus si-a format planuri clare de masuri pentru a proteja pietele financiare si companiile individuale de posibile sanctiuni si alte amenintari. In cadrul acestei lucrari, au fost efectuate simulari ale consecintelor impunerii sanctiunilor. Ca urmare, s-au format planuri de actiune clare”, se spune in comunicat.

Totodata, se observa ca „piata financiara si cele mai mari companii sunt pe deplin pregatite pentru implementarea lor”.

„Astazi, Rusia dispune de resurse financiare suficiente pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar in fata sanctiunilor si amenintarilor externe”, se subliniaza mesajul.

„Licitatiile de plasare OFZ vor fi suspendate in urmatoarele saptamani. O cantitate semnificativa de fonduri temporar gratuite in contul unificat de trezorerie al bugetului federal (mai mult de 4,5 trilioane de ruble cu imprumuturi nete planificate pentru 2022 – 2,2 trilioane de ruble) permite o abordare flexibila la orarul de plasare”, a informat serviciul de presa.

In plus, Ministerul de Finante al Rusiei, impreuna cu Banca Rusiei, vor continua sa monitorizeze indeaproape situatia de pe pietele financiare si „daca este necesar, vor lua masuri suplimentare pentru mentinerea stabilitatii financiare”.

„Guvernul Federatiei Ruse va contribui la asigurarea functionarii durabile a companiilor incluse in lista de sanctiuni, la pastrarea locurilor de munca si a salariilor”, se arata in mesaj, potrivit Interfax. (I.P.)

Leave a Reply