Mai multi militari rusi au fost luati prizonieri de armata ucraineana! Comandantul Fortelor Armate ale Ucrainei a dat ordinul sa produca daune maxime invadatorilor

Valery Zaluzhnyi, comandantul Fortelor Armate ale Ucrainei, a anuntat ca mai soldati rusi au fost capturati si luati prizonieri de catre armata ucraineana. ”Se duc batalii grele in Ucraina. Fortele armate ruse au incercat in repetate randuri sa forteze raul si sa patrunda in linia noastra de aparare. Unitatile ucrainene raspund prompt la situatie si resping inamicul. In timpul luptei, inamicul a suferit pierderi mari de forta de munca si echipament si s-a retras. Ocupantii rusi au fost luati prizonieri”, transmit reprezentantii Fortelor terestre ale Fortelor Armate ale Ucrainei.


”Soldatii ucraineni au capturat doi ocupanti rusi din Unitatea 91701 a Regimentului de puscasi”, a anuntat Valery Zaluzhnyi, dupa care numarul militarilor rusi capturati a crescut.

Comandantul Fortelor Armate ale Ucrainei a dat ordinul sa produca daune maxime invadatorilor.

„Astazi, 24 februarie, la ora 05.00, fortele armate ale Federatiei Ruse au lansat un bombardament intens al unitatilor noastre din est, au lansat lovituri cu rachete/bombe pe aerodromurile din Boryspil, Ozerne, Kulbakino, Chuhuiv, Kramatorsk, Chornobaivka, precum si asupra infrastructurii militare a Fortelor Armate ale Ucrainei.

In acelasi timp, acestia au inceput bombardarea cu artilerie a zonelor si asezarilor aflate de-a lungul granitei de stat si a granitei administrative cu teritoriul ocupat temporar al Crimeei.

Fortele Nationale de Aparare, folosind dreptul la autoaparare conform articolului 51 din Carta Natiunilor Unite, contracareaza cu demnitate incercarile inamicului de a trece frontiera de stat. Situatia este controlata. Trupele ruse sufera pierderi.

In zona Operatiunii Fortelor Unite au fost doborate 5 avioane si 2 elicoptere ale Fortelor Aerospatiale Ruse, doua tancuri au fost avariate, mai multe camioane ale fortelor armate ale Federatiei Ruse au fost distruse.

Comandantul-sef suprem al Fortelor Armate ale Ucrainei a dat ordin de a provoca daune maxime agresorului.

Nu exista pierderi printre aparatorii Ucrainei.

Suntem pe pamantul nostru si nu vom renunta la el! Impreuna spre Victorie!”, transmite Valery Zaluzhnyi, Comandantul Fortelor Armate ale Ucrainei, pe site-ul Ministerului National al Apararii.

Bilantul preliminar al victimelor este de cel putin opt morti, dar un oficial din cadrul Ministerului de Interne de la Kiev a avertizat ca, probabil, bilantul este de sute de morti, in randul membrilor armatei ucrainene. Pana la orele pranzului s-au anuntat 40 de morti, 17 raniti si 19 persoane disparute. (I.P.)

Leave a Reply