Ecole hôtelière de Lausanne, una dintre cele mai prestigioase academii din domeniul ospitalitatii, isi deschide campus in Buzias, cu sprijinul CJ Timis (P)

Consiliul Judetean Timis vine in sprijinul relansarii turismului in judet, prin sustinerea deschiderii unei academii in ospitalitate ohma, la Buzias, care organizeaza cursuri vocationale sub licenta École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasa institutie de invatamant in domeniul ospitalitatii la nivel mondial.


Implicarea Consiliului vine in contextul proiectului Timisoara Capitala Europeana a Culturii in 2023 si a implicatiilor pozitive ale acestuia pentru judet, cat si a lipsei fortei de munca si a personalului specializat in industria ospitalitatii.

De asemenea, se are in vedere si indeplinirea obiectivului din Strategia sectoriala de dezvoltare turistica a judetului Timis 2018 – 2028 de crestere cu 10% a personalului angajat in turism in 2025 fata de 2018 si cresterea gradului de retentie pe posturi din turism si conexe cu 20% in acelasi interval.

Actualul proiect se inscrie si in Strategia de dezvoltare socio-economica a judetului Timis 2021 – 2027 si in directiile de dezvoltare teritoriala asumate de CJT.

Mai exact, in acest sens, la sediul Consiliului Judetean Timis, a avut loc semnarea Declaratiei Comune in vederea sustinerii academiei in ospitalitate ohma, care organizeaza cursuri vocationale sub licenta École hôtelière de Lausanne (EHL).

Declaratia Comuna a fost semnata de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Alexandru Proteasa, alaturi de patru parteneri importanti: Winsedswiss Education Group, Primaria Orasului Buzias, Inspectoratul Scolar Judetean, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Timis.

Fundatia Didactica, Winsedswiss Romania si academia ohma, sub licenta Ecole hôtelière de Lausanne, sunt entitati care fac parte din Winsedswiss Education Group, acesta urmand sa asigure crearea si furnizarea de programe educationale. Invatamantul vocational, universitar si postuniversitar este bazat pe filosofia sistemului elvetian de educatie duala, fiind o imbinare a notiunilor teoretice cu transpunerea acestora in practica la locul de munca.

Winsedswiss va oferi aceste programe de formare licentiate cu licenta Ecole hôtelière de Lausanne, operand academia de ospitalitate ohma alaturi de Primaria Buzias, care va asigura partea logistica, cat si cu sprijinul important al celorlalte institutii partenere.

Semnarea Declaratiei Comune in vederea sustinerii academiei ohma este un pas important in atingerea obiectivelor Consiliului Judetean, de a transforma Timisul si Timisoara intr-o destinatie care ofera servicii de inalta calitate in industria ospitalitatii. De asemenea, CJ Timis va ramane in continuare un partener de incredere al mediului de afaceri prin onorarea angajamentelor asumate in beneficiul timisenilor.

Academia ohma din orasul Buzias va fi al patrulea campus licentiat EHL deschis de grupul educational winsedswiss (World Institute of Service Education) in Romania. (I.P.)

Leave a Reply