Revenire in forta pentru Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara! Creste numarul de zboruri catre destinatii consacrate din Europa, plus opt rute externe sistate in perioada pandemiei (P)

Pe Aeroportul International Traian Vuia Timisoara se va relua treptat operarea, din luna martie, a opt rute externe care au fost sistate in perioada pandemiei, catre Barcelona, Valencia, Bologna, Venetia-Treviso, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Bari, Stuttgart.


De asemenea, pentru alte zece destinatii externe deja operate va creste numarul de curse saptamanale: Munchen, Frankfurt a Main, Milano-Bergamo, Londra-Luton, Memmingen, Paris, Roma, Dortmund, Bruxelles si Madrid. Pe plan intern, din 27 martie compania Ryanair va opera zilnic ruta Timisoara – Bucuresti , in timp ce compania Tarom va adauga cateva zboruri suplimentare fata de cele operate in prezent.

”Astazi le aducem mai multe vesti bune celor care prefera sa calatoreasca pe calea aerului. Este o revenire de forta pentru Aeroportul Timisoara, dupa perioada complicata de pandemie. Suntem foarte optimisti si credem ca in scurt timp vom reveni la normalitate si ne vom apropia de traficul pe care l-am inregistrat inainte de pandemie.

Am reusit reluarea rutelor suspendate, cresterea frecventele de zbor si prezentarea unor rute noi ce vor fi anuntate in scurt timp. Am reusit sa facem acest lucru si credem ca este doar inceputul”, a declarat Daniel Stamatovici (foto 2), director general al Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia”.

Destinatia Munchen are o crestere de la 8 curse la 14 pe saptamana, Londra de la 4 la 7 si Milano-Bergamo de la 6 la 11 curse pe saptamana. Ridicarea restrictiilor in multe dintre tarile Europei ar putea sa fie de bun augur pentru redeschiderea apetitului banatenilor de a reveni ca turisti spre destinatii consacrate nu doar din Germania, Anglia sau Italia, ci si din Spania, Franta sau Belgia.

„Reteaua de rute operate la Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” a avut mult de suferit in ultima perioada. Echipa aeroportului a facut eforturi sustinute pentru a reusi sa convinga operatorii aerieni sa revina cu o dinamica ridicata, cu destinatii noi si cu frecventa mai mare, cu dorinta principala de a deservi comunitatea, atat calatorii care zboara in scop turistic sau de naveta, cat si calatorii care se deplaseaza in scop de business”, a mai declarat Daniel Stamatovici.

Cei interesati de programul zborurilor de pe Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” pot consulta www.aerotim.ro sau site-urile operatorilor aerieni pentru a afla toate detaliile referitoare la destinatii si orarul de zbor. (Aeroportul International Timisoara – Biroul de Comunicare)

Leave a Reply