Solidaritate cu Ucraina! Primaria Timisoara pregateste actiuni de sprijin umanitar pentru Cernauti, oras infratit cu capitala Banatului (P)

Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a anuntat initierea unui comitet local de solidaritate cu Ucraina, prin care vor fi coordonate si facilitate eforturile comunitatii timisorene de sprijin umanitar.


Comitetul va coordona o campanie de strangere de fonduri pentru a sprijini orasul Cernauti si pentru organizarea de actiuni de ajutorare a populatiei afectate de razboi. Organizatiile care vor sa se implice in acest grup pot sa ne contacteze pe adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com.

Maine dimineata va avea loc o prima intalnire a acestui comitet si vom reveni cu modalitatile in care populatia se poate implica.

Unul dintre orasele infratite cu Timisoara este Cernauti, localitate aflata in zona de sud a Ucrainei. Primarul Dominic Fritz este in contact cu primarul din Cernauti, care i-a cerut, deja, sprijin sub forma de echipamente de protectie civila de la Timisoara.

„Pentru Timisoara, primul oras eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertatii noastre, a tuturor. Este momentul in care trebuie sa ne aparam valorile timisorene si europene. O putem face prin fapte concrete. Traim vremuri ingrozitoare, dar precum orice moment dificil si acesta este un test pentru umanitatea noastra si spiritul nostru solidar. Sunt ferm convins ca Timisoara il va trece, asa cum a facut-o, din nou si din nou, in istoria sa”, transmite primarul Dominic Fritz.

Primarul Timisoarei ne transmite un mesaj emotionant, primit din partea omologului sau din Cernauti, Roman Klichuk: ”Ii vom infrange cu inimile noastre fierbinti si victoria va fi a noastra. Dupa ce totul se va termina, ne vom intalni in orasul liber, Cernauti”. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply