Timisoara – solidara cu Ucraina! Strangere de fonduri pentru achizitionarea de echipamente de protectie civila pentru Cernauti (P)

Reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale, biserici si companii din oras au demarat, sambata, in urma unei intalniri de coordonare care a avut loc la Primaria Municipiului Timisoara, campania de solidaritate „Timisoara pentru Ucraina”. Campania, la care participa peste 30 de  va canaliza dorinta de implicare a timisorenilor.


Ea va raspunde cererilor de sprijin venite din tara vecina in timpul conflictului cu Rusia, mai ales din orasul infratit Cernauti si va sprijini refugiatii ucraineni care ar putea sa ajunga in municipiu.

“Intr-o criza umanitara cel mai important lucru este coordonarea eforturilor de ajutor. Altfel riscam sa cream mai multe probleme decat rezolvam. Ma bucur extrem de mult ca s-a coagulat un grup de organizatii din Timisoara care vor sa se coordoneze la nivel local, sub umbrela campaniei “Timisoara pentru Ucraina”.

Campania se va axa pe doi piloni: trimiterea de sprijin umanitar din Timisoara la Cernauti si Ucraina, mai ales pe baza cererilor din orasul infratit Cernauti, care momentan se confrunta cu un influx de mii de refugiati, si pregatirile necesare pentru primirea refugiatilor, in Timisoara”, a declarat primarul Dominic Fritz, dupa intalnire.

Primaria Municipiului Timisoara tine legatura permanent cu orasul infratit Cernauti, din Ucraina, primarul acestuia trimitand zilele trecute o lista de echipamente necesare pentru aparare civila. Aceasta lista include generatoare de mare putere, vehicule pentru transportul persoanelor, dar si echipamente si provizii medicale.

Campania “Timisoara pentru Ucraina” a desemnat si un cont special, gestionat de Fundatia Comunitara Timisoara, unde cei care doresc pot dona bani, fondurile urmand sa fie folosite pentru achizitionarea acestor echipamente si pentru transportul lor la Cernauti. Acesta este RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001, deschis la BCR.

De asemenea, in zilele urmatoare „Timisoara pentru Ucraina” va identifica si centraliza toate ofertele de ajutor si spatiile disponibile pentru cazarea refugiatilor ucraineni care ar putea ajunge in municipiu.

Informatii suplimentare pot fi obtinute timisoara.pentru.ucraina@gmail.com, iar in zilele urmatoare va fi construit si un site special pentru aceasta campanie. (Primaria Timisoara – Serviciul de Comunicare)

Leave a Reply