Luptatorii de origine ucraineana din Legiunea Straina, „permisie” sa vina acasa sa-si apare tara

Dupa ce presedintele Ucrainei, Vadimir Zelensky a declarat ca a fost formata o noua subdiviziune, Divizia de Trupe Internationale a Ucrainei, care va fi deservita de straini, a existat si o reactie a celebrei Legiuni Straine Franceze.


Astfel luptatorilor de origine ucraineana din Legiunea Straina li se va permite sa mearga sa-si apere tara, folosind echipamentul complet al Legiunii. Ucraina ar beneficia, in acest fel, de ajutorul unora dintre cei mai bine pregatiti soldati din lume. 

Legiunea straina (Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, înfiintata pe  9 martie 1831 printr-un decret dat de regele Ludovic-Filip al Frantei. Aceasta legiune speciala a fost facuta pentru voluntarii straini care, dupa Revolutia franceza din iulie 1830, nu mai aveau voie sa se înscrie în armata franceza.

Ca structura sociala a unitatii, erau avute în vedere si elementele indezirabile, care, în optica creatorilor legiunii, trebuiau tinuti cat mai mult timp posibil departe de Franta: puscariasi, hoti, criminali de drept comun, cersetori, dar si imigranti. Rolul principal al Legiuni era de a proteja coloniile franceze si de a înabusi orice tentativa de revolta a populatilor bastinase.

Unul dintre cele mai cunoscute motto-uri ale Legiunii este “mergi sau crapa” („March or die”). De altfel, antrenamentele legionarilor sunt extrem de grele, iar marsurile au loc pe o distanta chiar si de 60 kilometri cu un echipamentul militar si arma a caror greutate poate atinge 30 kilograme.

Un alt accent se pune si pe antrenamentele de lupta, în special de lupta corp la corp, cu deprinderea unor elemente din diferitele stiluri de arte martiale. Prin ritmul solicitant de antrenamente se urmareste eliminarea fricii si a urii, considerate principalele vinovate în cazul pierderii unei lupte.

Leave a Reply