VIDEO EXPLOZIV! Fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, demascata de camatarul Kamal Al Barri ca fiind judecatoarea prin care se “aranjau” procesele cu rau-platnicii

Unul dintre cei mai grei camatari din Timisoara, medicul de origine siriana Kamal Al Barri, care ruleaza pe piata neagra a imprumuturilor cateva milioane de euro, a revenit in atentia publica, in aceste zile, prin intermediul unei inregistrari video explozive.


Acesta este inregistrat clandestin de unul dintre apropiatii sai, om de incredere, probabil, cand face dezvaluiri “fara perdea” despre traficul de influenta pe care l-a facut la fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, judecatoarea Gabriela Sarbu.

Aceasta a fost numita in functie, in 2001, printr-un decret semnat de presedintele Ion Iliescu, dupa demisia fostei presedinte a Curtii de Apel Timisoara, Ana Boar, dupa ce, in iunie 1998, fusese eliberata din functia de judecator, la cerere, prin demisie. A fost reactivata, trei ani mai tarziu, si a devenit un pilon de baza al influentei camatarului Kamal Al Barri la instantele din Banat, in dosarele ce vizau evacuarea rau-platnicilor.

De altfel, dupa cum reiese din inregistrarea facuta publica, in aceste zile, medicul chirurg urma sa-i devina ginere, intrucat era intr-o relatie de iubire nebuna cu Marcela Sarbu, avocat in Baroul Timis, fiica judecatoarei.

“Veneau toti judecatorii la ea, seara. Se consultau cu ea cum sa motiveze anumite sentinte. Eram cu Marcela in dormitor si lucram. Si atunci eu veneam, pregateam cafeaua, ma prezenta ca viitorul ginere. Ascultam, vedeam tot ce se misca. Subalterni, cunostinte, colegi… Veneau adversarii mei… Fii atent, ce prosti! Au venit sa aranjeze, sa-i ajute pe ei. Intre dormitor si camera asta este o camera cu usa lata, inchisa, dar se aude acolo ce se vorbeste aici. Si eu stateam in dormitor si ascultam. Si povesteau de mine. Ea nu i-a zis ca acest arab, care este ginerele meu, e acolo. Si ea mi-a zis: taci din gura, sa nu umbli cu Marcela prin oras, ca sa nu fie duplicitate. Sa stea linistiti, sa nu caute pe altcineva”, povesteste Kamal Al Barri.

Deocamdata, nu se cunoaste daca autoritatile statului s-au autosesizat sau este vorba despre infractiuni care s-au prescris. Reamintim ca, in ultimii ani, Kamal Al Barri s-a alaturat unui grup infractional, care a pus mana pe zeci de imobile din Timisoara. Unul dintre acestea apartine bastanului Urian Stancu, care in contul unui imprumut de putin peste 50.000 de euro, a fost deposedat de un imobil ultracentral evaluat la 1,5 milioane de euro.

Din combinatia infractionala ar face parte si un notar public, dar si un executor judecatoresc, care ar fi primit nu mai putin de 130.000 de euro pentru a rezolva evacuarea lui Urian Stancu din vila sa ultracentrala.

Mai multe persoane care considera ca au fost prejudiciate de Al-Barri spun ca acesta avea un mod de operare „sentimentalist”. Lega false prietenii cu cei despre care stiau ca au nevoie de „serviciile sale financiare”, pentru ca mai apoi sa le spuna ca ii poate ajuta cu diferite imprumuturi. Banii, spunea acesta, ar fi venit de la socrii sai, acestia insistand pe semnarea unui „act la notar”. Când se intalneau, camatarul acuza o urgenta la spital, motiv pentru care insista semnarea contractului pe loc, uneori chiar in fata biroului notarului.

Victimele, care deja aveau ceva incredere in el, spun ca nu mai apucau sa citeasca contractul si, dupa luni bune, Kamal ii instiinta ca trebuie sa dea banii inapoi, cu dobânzi extrem de mari, motivate de „vointa socrilor”. Alteori, când urma sa primeasca banii inapoi, se facea disparut, plecând chiar si in Siria, presupun victimele sale. Ulterior, se trecea la executare silita.

Reamintim ca, la sfarsitul anului 2004, Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a inceput urmarirea penala impotriva chirurgului camatar, care a fost acuzat de inselaciune si fals in declaratii, dar existau suspiciuni si de evaziune fiscala. La vremea respectiva, unul dintre politistii care s-au ocupat de caz a fost subcomisarul Dumitru Nistor, nimeni altul decat sotul judecatoarei Erica Nistor, o alta fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara.

Cercetarile au fost declansate dupa denuntul omului de afaceri sirian Haitham Hamati, care a sesizat autoritatile ca a contractat cinci imprumuturi, in valoare totala de 280.000 de dolari, si ca datoria a tot crescut, prin sistemul dobanda la dobanda, pentru ca in final camatarul sa-i pretinda nu mai putin de 1.660.000 de dolari.

A fost evacuat din mai multe imobile, spatii comerciale si terenuri, cu care si-a girat imprumuturile, unul dintre acestea fiind si un casa in care locuia „datornicul”, din Calea Lipovei, unde, in prezent, functioneaza restaurantul Aragosta. Proprietarii localului platesc chirie camatarului Kamal Al Barri. Vom reveni… (V.E.)

UPDATE: Fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, si fostul sef al Politiei Municipiului Timisoara, col. (r) Sabin Bogosel, ne-au atras atentia ca Dumitru Nistor, politistul care a instrumentat dosarul camatarului Kamal Al Barri, nu are nicio legatura cu Nicolae Nistor, sotul judecatoarei. Acesta a avut probleme profesionale cu un alt om de afaceri originar din Siria, Hamcou Samer, care, in 2003, l-a acuzat de perchezitie fara mandat si abuz in serviciu.

Leave a Reply