PREMIERA. Teatrul National din Timisoara a pus in scena spectacolul Copiii noptii, care are la baza un text semnat de tanarul actor Andrei Radu

Sala 2 a Teatrului National din Timisoara se deschide publicului, miercuri, 9 martie, de la ora 19, pentru premiera spectacolului Copiii noptii, de Andrei Radu, in regia lui Alexandru Weinberger-Bara.


Cu luciditate si umor, Copii noptii este o poveste despre candoare si maturizare, despre acel univers unic al tinerilor sau al adolescentilor care trebuie sa treaca pragul acestei varste, aflati inca la granita dintre realitate si fantastic.

Personajele sunt studenti, iar lumea lor este  cea a garsonierelor si a camerelor de camin, o lume in care nevoia de apropiere, despartirea de trecut, frica de necunoscut si perspectiva vietii de adult creeaza situatii aflate la limita realitatii.

Spectacolul este inclus in programul NATIONAL al Teatrului timisorean si are la baza textul cu care tanarul actor Andrei Radu – in calitate de dramaturg, de aceasta data – a castigat editia din 2021 a Concursului National de Dramaturgie.

Tanarul regizor Alexandru Weinberger-Bara este absolvent al Max Reinhardt Seminar din Viena si monteaza cu precadere in teatre din Austria si din Germania, spectacolul Copiii noptii fiind al doilea text pe care il pune in scena in Romania.

Decorurile si costumele sunt semnate de Corina Gramosteanu, talentata scenografa a Teatrului National, cunoscuta atat in Romania, cat si in numeroase teatre si opere din Europa.

Conceptul video ii apartine lui Sebastian Hamburger, membru extrem de valoros al echipei Nationalului timisorean, de asemenea.

Copiii noptii este o poveste despre tineri, cu tineri. Astfel, distributia ii reuneste pe tinerii si foarte talentatii actori ai Nationalului timisorean Cristina König, Andrei Chifu si Marin Lupanciuc, carora li se adauga, intr-un exercitiu artistic plin de prospetime, Iulia-Victoria Ioana, Otniel Florut si Alexandru Negrea – studenti-masteranzi ai sectiei de actorie din cadrul Facultatii de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest.

Biletele pot fi achizitionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agentia de bilete „Marasesti” (str. Marasesti nr. 2, intre orele 11 – 19). Precizam ca numarul de locuri este limitat in functie de normele de distantare in vigoare. (E.T.)

Leave a Reply