BREAKING. Presedintele Ucrainei, pregatit sa accepte o parte din pretentiile lui Putin. „Mi-am pierdut interesul pentru NATO. Aliantei ii e frica de o confruntare cu Federatia Rusa!”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut din nou presedintelui rus Vladimir Putin sa accepte un dialog, subliniind ca Ucraina este pregatita sa vorbeasca si sa caute compromisuri, dar nu este pregatita sa capituleze, dupa cum titreaza stiri pe surse.


„In primul rand, sunt pregatit pentru un dialog, dar nu suntem pregatiti pentru capitulare”, a spus Zelenski intr-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, intrebat daca Ucraina este pregatita sa respecte cerintele Federatiei Ruse. pentru o incetare a focului: schimbarea Constitutiei si refuzul aderarii la NATO, recunoasterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoasterea independentei asa-numitei LPR/DPR.

„Pentru ca nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. In ceea ce priveste NATO, mi-am pierdut interesul pentru aceasta problema dupa ce ne-am dat seama ca NATO nu este pregatita sa accepte Ucraina. Aliantei ii este frica de o confruntare cu Federatia Rusa, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adaugat el.

Zelenski a mai mentionat ca Ucraina nu vrea sa fie o tara care „cerseste ceva in genunchi si nu va fi o astfel de tara, eu nu vreau sa fiu un astfel de presedinte”.

„Vorbesc de garantii de securitate. Cred ca putem discuta si gasi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar si republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu exceptia Federatiei Ruse”, a spus Zelenski.

In acelasi timp, el a subliniat ca problema cheie este modul in care vor trai oamenii din aceste teritorii, care vor sa faca parte din Ucraina.

„Ceea ce trebuie facut este ca Putin trebuie sa inceapa sa vorbeasca, sa inceapa un dialog, in loc sa traiasca intr-un balon informativ fara oxigen. Cred ca acolo este”, a mai spus el. (I.P.)

Leave a Reply