Consilierul local Radu Toanca, un adversar tot mai incomod pentru primarul Timisoarei. “De aproape un an, in primarie se guverneaza haotic, cu doua structuri paralele!”

Desi este boicotat de unii colegi de partid, care i-au reclamat averea la ANI, consilierul local Radu Toanca, liderul grupului PSD din Consiliul Local Timisoara, continua sa fie cel mai aprig adversar al primarului Dominic Fritz, nu putini observatori ai vietii publice locale suspicionand faptul ca politicianul bucovinean se pregateste sa-l infrunte pe dirijorul german la alegerile locale.


Intr-un nou mesaj vituperant postat pe Facebook, Radu Toanca atrage atentia, sub sloganul „cronica unui esec anuntat” ca noua organigrama a administratiei Fritz incalca prevederile Codului Administrativ si ca, probabil, „procesele pe multiplele organigrame propuse se vor termina cand administratia Fritz va fi deja istorie sau un vis urat terminat in sfarsit pentru populatia Timisoarei”. O fraza in care verbul „termina” apare de doua ori, conturand obsesia autorului pentru capitularea administratie Fritz.

„Am mai spus-o si repet ca fiecare primar are dreptul de a-si alege echipa administrativa si ca nu este firesc sa fii obligat sa “ joci” cu echipa precedentului primar, fara sa faci schimbarile pe care le crezi de cuviinta.

Numai ca administratia Fritz a transformat acest proces firesc de tranzitie intr-o mascarada publica-ajunsa si in instanta-presarata de ilegalitati, reglari de conturi si promovari profesionale dubioase ale unor activisti de partid (mai vechi sau racolati din functionarii obedienti).

Prima organigrama a administratiei Fritz este anulata de instanta (se judeca pe fond) demersul din vara anului trecut reusind “performanta” de a incalca, la foc automat, principiile trasparentei si legalitatii care sunt obligatorii in orice demers administrativ. De aproape un an in primarie se guverneaza haotic, cu doua structuri paralele, cu atributii, competente si persoane suprapuse, cu incalcarea zilnica a deciziilor Curtii de Conturi si a unor hotarari judecatoresti.

Proiectul de hotarare privind noua organigrama este atat de prost conceput incat va fi anulat inainte de a produce efectele mult clamatei “reforme“ administrative cu care primarul Fritz se impauneaza zilnic. In acest ritm, probabil ca procesele pe multiplele organigrame propuse se vor termina cand administratia Fritz va fi deja istorie sau un vis urat terminat in sfarsit pentru populatia Timisoarei, supusa unor experimente

“progresiste” de toata frumusetea: frig in spitale, scoli si apartamente, taxe si impozite marite, mizerie pe strazi si in parcuri, obsesia bolnavicioasa de a sifona bani publici prin firme fantoma etc.

Noul proiect de organigrama incalca articolul 136 din Codul Administrativ care prevede rapoarte de specialitate pentru hotararile de consiliu local, noua organigrama nefiind avizata de Serviciul de Resurse Umane din cadrul PMT, fiind din start ilegal.

P.S. Mai multe persoane mi-au atras atentia ca gafele si ilegalitatile frecvente si repetate ale administratiei Fritz nu sunt rodul unei naivitati si necunoasteri legislative, ci un mod de marketing, infantil totusi, de a se victimiza public si de a da munitie trolilor useristi sa clameze pe Facebook, campania de sabotaj la adresa pseudo-reformelor si o incercare disperata de a muta discursul public de la dezastrul real provocat in numai un an si jumatate de guvernare locala!”, acuza Radu Toanca in noul mesaj anti-Fritz. (Mara Ion)

One thought on “Consilierul local Radu Toanca, un adversar tot mai incomod pentru primarul Timisoarei. “De aproape un an, in primarie se guverneaza haotic, cu doua structuri paralele!”

  1. datorii la colterm imense….aduse de frit de acasa…
    asa vorbeste asta …ca si putin

Leave a Reply