PE SURSE. Miscari de trupe la IPJ Timis! Adjunctul Liviu Moroianu a revenit la BOS, iar celebrul pistolar Florin Diacenco s-a transferat la alta structura de politie

Ultimele zile au adus o serie de schimbari la varful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, schimbari care au fost starnite de revenirea comisarului sef Dan Stoicanescu, care timp de un an a condus BCCO Timisoara, pe functia sa de baza, adjunct al inspectorului sef Alin Aurelian Petecel.


In aceste conditii, comisarul sef Liviu Moroianu, care a fost detasat in functia de inspector sef adjunct, in decembrie 2020, si-a luat ramas bun de la colaboratori si a revenit la Biroul Operatiuni Speciale (BOS).

Cea mai mare surpriza o reprezinta demisia sefului Serviciului Investigatii Criminale (SIC), comisarul sef Florin Diacenco, care s-a transferat la BCCO Timisoara, unde va fi un subaltern de baza pentru vechiul si noul sef, comisarul sef Stefan Negrila. „Diacenco este un politist bun, dar greu de controlat”, ne-a transmis unul dintre fostii colaboratori ai pistolarului.

Reamintim ca Flon Diacenco este alintat cu apeativul “pistolarul”, dupa ce, in februarie 2016, in timpul unei descinderi matinale la domiciliile unor traficanti de droguri, la care a participat si presa, l-a amenintat cu pistolul pe cameramanul Kanal D, Silviu Craciun, caruia i-a ordonat sa ia pozitia „culcat”. Incidentul a fost aplanat de colega operatorului TV, Ana Turda.

Ulterior, Florin Diacenco a fost cercetat disciplinar si „sactionat” prin avansarea la conducerea Sectiei 3 Politie Timisoara.

De asemenea, tot seful Serviciului Investigatii Criminale a initiat, prin Whatsapp, operatiunea in urma careia si-a pierdut viata agentul Cristian Amariei, impuscat mortal de un urmarit general.

Sa mai spunem ca, in cazul in care Dan Stoicanescu va fi imputernicit la conducerea IPJ Arad, cum se zvoneste, pentru al doilea post de inspector sef adjunct la IPJ Timis se vor infrunta comisarul sef Florin Turnagiu, actualmente sef la Serviciul Politie Rutiera, si comisarul sef Daniel Draguta, seful Politiei Municipiului Timisoara.

In cazul in care Turnagiu va fi „alesul”, functia sa este vanata de nimeni altul decat comisarul sef Ionel Iacobescu, adjunctul sefului Politiei Municipiului Timisoara. (G.I.)

4 thoughts on “PE SURSE. Miscari de trupe la IPJ Timis! Adjunctul Liviu Moroianu a revenit la BOS, iar celebrul pistolar Florin Diacenco s-a transferat la alta structura de politie

  1. Da, funcțiile astea sunt precum țâța de la scroafă, fiecare mistreț are țâța lui și nimeni nu poate suge de acolo. Felicitări domnului Stoicănescu Dan pentru nota obținută la concurs, reflectă relativ pregătirea și capacitatea sa! Pistolarul a fost împuternicit la BCCO, pentru că acolo joacă în alt film. Despre Florin (Turnagiu), așa cum v-am mai spus, este un om integru, iar celălalt pretendent are aspirații mari, pentru că șeful de sală este o funcție de maximă importanță. Mult succes inspectorului șef Petecel Aurelian în procesul de selecție, știu că are gusturi fine și va opta pentru cel mai pregătit!

  2. mhanhattan e e vârfu de ..suli .ță al Mirescului , au umplut , cu acordul Petecului , tot Timișul cu mhanhatteni , full și încă mai vin , clar dacă nu șef măcar inspector șef . poliția oportunișților .

Leave a Reply