Isteria crizei de benzina, de ieri, intretinuta cu fake-uri! Fotografia cu sacii de combustibil, preluata din Mexic

Seara trecuta romanii au luat cu asalt benzinariile din toata tara, dupa ce o informatie potrivit careia pretul carburantului ar creste brusc, peste noapte, la peste 10 lei litrul, a facut inconjurul tarii.


Informatia nu a fost complet falsa, tinand cont de faptul ca, in unele zone de tara, un litru de combustibil a ajuns pana la 13 lei. Astfel, romanii au format cozi kilometrice la statiile PECO din toata tara si chiar s-au luat la bataie atunci cand unul dintre ei nu a respectat randul.

Printre multele imagini care au circulat pe internet, prin care internautii au facut haz de necaz de situatie, a aparut si o imagine cu un portbagaj doldora de pungi de plastic pline cu benzina. Este adevarat ca romanii au imaginatie bogata si au mers pana si cu tomberoanele la benzinarie pentru a-si face provizii, dar se pare ca nu au ajuns chiar la a pune carburantul in pungi.

Ideea le-a venit, de fapt, unor barbati din statul mexican Puebla. Acestia au fost arestati in anul 2019 dupa ce au fost gasiti cu mii de litri de combustibil furat in 67 de pungi de plastic depozitate in portbagaj. Isprava lor a fost facuta publica de publicatia Quintana Roo Hoy, care a publicat pentru prima data si fotografia cu pungile pline cu combustibil. 

Fotografia a aparut si pe site-ul NBC-2 anul trecut.

Ulterior, fotografia a devenit virala, si a fost distribuita si apreciata de zeci de mii de oameni.

Premierul Nicolae Ciuca cere controale in benzinariile din tara unde preturile carburantilor au crescut necontrolat. (I.P.)

Leave a Reply