Notarii din Timisoara, prea putin preocupati de problemele refugiatilor din Ucraina care ajung in Banat! Pe lista UNNPR, Timisoara este egala satului Trusesti, din Botosani

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a anuntat ca 87 de birouri notariale din 39 de localitati ale tarii si-au anuntat disponibilitatea de a consilia gratuit persoanele care se refugiaza din calea razboiului din Ucraina.


In continuare, cererile birourilor notariale din toata tara de a participa la efortul de ajutorare a refugiatilor ucraineni, inclusiv cu consiliere profesionala de specialitate, sunt centralizate in timp real.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania publica aici lista actualizata a notariatelor si datele de contact, lista din care se poate vedea ca notarii din Timisoara au treburi mai importante de facut, decat consilierea refugiatilor.

Potrivit listei publicate de UNNPR, gradul de empatie al notarilor din Camera Notarilor Publici Timisoara cu cauza refugiatilor este extrem de scazut, in conditiile in care un doar un singur notar public banatean si-a anuntat disponibilitatea de a ajuta. Este vorba despre Motoc Doriana, care-si desfasoara activitatea la sediul profesional aflat pe strada 9 Mai, nr. 3. Practic, gradul de empatie al notarilor din Timisoara este la nivelul celor din satul Trusesti, judetul Botosani, unde-si desfasoara activitatea notarul Barculet Irina Mihaela, care si-a anuntat disponibilitatea de a fi “deranjata” de refugiatii din Ucraina.

Deocamdata, cei mai preocupati de problemele oamenilor care fug din calea razboiului din tara vecina par notarii din Bucuresti, cu 19 birouri care si-au anuntat disponibilitatea de a acorda asistenta de specialitate, Iasi (7), Cluj (5), Pitesti (5), Galati (4), Ramnicu Valcea (3), Suceava (2) si altele.

UNNPR mentioneaza ca informatiile din lista vor fi actualizate pe masura ce se inregistreaza si alte solicitari de la notarii care doresc sa se implice in aceasta actiune umanitara.

Potrivit unui comunicat al UNNPR, in cadrul unei actiuni concertate, inca din primele zile ale izbucnirii conflictului armat din Ucraina, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, Camera Notarilor Publici Bucuresti, Camera Notarilor Publici Constanta, Camera Notarilor Publici Galati, Camera Notarilor Publici Ploiesti si Camera Notarilor Publici Cluj s-au unit intr-un demers de amploare, menit sa asigure nu doar ajutoare de prima necesitate persoanelor in situatii limita, ci si asistenta in probleme notariale ce vizeaza statutul de refugiat si tranzitul pe teritoriul Romaniei. (V.E.)

Leave a Reply