Pentru a scapa de inrolare, un barbat din Ucraina a a incercat sa fuga din tara ascuns in leaganul copiilor! „Pruncul” de 35 de ani a fost depistat de graniceri

Un ucrainean a fost gasit de granicerii ucraineni intre bagajele unei femei cu doi copii care voia sa paraseasca tara din cauza ororilor razboiului. In urma verificarii facute de granicerii care l-au descoperit pe barbat ascuns chiar intr-o cutie pentru copii (folosita pentru depozitarea unor lucruri ale copiilor, dar putea fi improvizata si ca leagan, pentru a-i pune la culcare) s-a dovedit ca fugarul era tatal celor doi copii, iar mama acestora a vrut sa il transporte pe barbat peste granita.


Reamintim ca legea martiala introdusa in Ucraina ca urmare a invaziei ruse interzice barbatilor cu varste intre 18 si 60 de ani sa paraseasca teritoriul tarii vecine. Spre deosebire de un recent caz, cand un barbat a luat pasaportul sotiei sale si a vrut sa treaca impreuna cu un sugar granita in tara noastra, barbatul prins de data aceasta NU voia sa intre pe teritoriul Romaniei, ci a considerat ca este mai usor sa ajunga pe teritoriul Republicii Moldova.

Prin urmare, sotia sa care conducea masina, a mers prin nordul Basarabiei (partea care este inclusa in regiunea Cernauti), pe la punctul vamal de la Rososani.

Dupa cum a precizat Serviciul de Stat de Graniceri al Ucrainei, intr-o informare pe contul de Facebook, „pasagerul” neobisnuit era ascuns in portbagajul unui autoturism Renault condus de o femeie, care ii avea in masina pe cei doi copii ai sai.

Nu mica le-a fost mirarea granicerilor cand au inspectat portbagajul masinii si bancheta din spate burdusita cu diverse bunuri si au gasit intr-o cutie pentru copii un „ditamai pruncul” nascut in 1985.

Granicerii ucraineni nu au permis trecerea pasagerului, intrucat barbatii cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani nu au voie sa plece in timpul legii martiale.

In prezent se stabilesc imprejurarile savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. De asemenea, si impotriva sotiei a fost intocmit dosar penal.

Reactiile de pe contul de Facebook al institutiei amintite sunt cu sutele (peste 600 in trei ore) si dintre cele mai diverse. Merita insa cel putin una sa fie citata: „Cu siguranta ca este gresit din partea acestui om, dar lasati-i pe graniceri sa raporteze cum Medvedchuk (un oligarh ucrainean, cumatru cu liderul de la Kremlin, care a fost arestat cu ceva vreme inaintea razboiului – n.r.) a parasit granitele Ucrainei”. In contextul informational dificil din tara vecina, este vehiculata informatia ca oligarhul nu ar fi reusit sa fuga peste hotare. (I.P.)

Sursa: glasul sucevei

Leave a Reply