VIDEO Piesa cu care Ucraina va urca pe scena Eurovision, marea favorita la castigarea concursului muzical. Casele de pariuri mizeaza pe solidaritatea telespectatorilor din toata Europa, dupa invazia armatelor ruse

Casele de pariuri internationale au anuntat ca Ucraina este marea favorita la castigarea editiei din acest an a concursului muzical Eurovision, care se va desfasura la Torino. Conform Agerpres, casele de pariuri considera ca trupa ucraineana Kalush Orchestra, care va concura cu piesa „Stefania”, va castiga concursul Eurovision, intrucat foarte multi telespectatori din Europa isi vor folosi voturile ca un fel de declaratie de solidaritate cu Ucraina in urma invaziei ruse.


Casa germana Unibet, de exemplu, a oferit luni grupului ucrainean o cota de 2/1.

La jumatatea lunii februarie, Ucraina, care va trebui insa sa se califice pentru finala Eurovision din 14 mai dupa ce va concura in una dintre cele doua semifinale ale competitiei muzicale, programate pe 10 si 12 mai, se afla abia la mijlocul clasamentelor favoritilor intocmite de casele de pariuri.

Luni, casa Unibet a plasat pe locul al doilea duoul Mahmood & Blanco, cu o cota cuprinsa intre 4/1 si 5/1, care va reprezenta Italia la Torino cu piesa „Brividi”.

Acest duo a castigat editia din acest an a celebrului festival muzical Sanremo, organizata in februarie, si are sanse mari sa repete succesul obtinut anul trecut la Eurovision de trupa rock italiana Maneskin, potrivit caselor de pariuri.

Cantareata suedeza Cornelia Jakobs, care va concura cu cantecul „Hold Me Closer”, se afla pe locul al treilea, cu o cota de 8/1.

Romania, reprezentata de WRS cu piesa „Llamame”, ocupa locul al 35-lea, iar Republica Moldova, care va fi reprezentata de Zdob si Zdub & Fratii Advahov, cu cantecul „Trenuletul”, ocupa pozitia a 32-a.

Editia din acest an a concursului Eurovision a fost deja puternic influentata de razboiul din Ucraina. De exemplu, trupa ucraineana Kalush Orchestra a fost selectata dupa ce castigatoarea initiala a selectiei nationale din Ucraina, Alina Pash, a vizitat Peninsula Crimeea, anexata de Rusia in 2014, iar drept consecinta a fost descalificata.

Rusia a fost eliminata de EBU din competitie, dupa invazia din Ucraina. (E.T.)

Leave a Reply