Primaria Timisoara investeste peste 7 milioane de euro in spitalul care a dus greul pandemiei. Lucrarile la noile cladiri de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes”, in grafic

Domeniu prioritar in politicile publice ale administratiei municipale, Sanatatea beneficiaza de sume consistente. Primaria Timisoara a alocat, in acest an, suma de 63,6 milioane de lei pentru investitii in spitale, care se adauga celor 45,2 milioane de lei alocate anul trecut.


Obiectivul de investitii de la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes vizeaza realizarea unui nou ansamblu, format din trei cladiri.

Pentru extinderea si modernizarea ansamblului construit existent la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes, etapa I – extindere centru de recuperare medicala respiratorie – lucrarile in teren au inceput efectiv in decembrie 2020.

Pana in prezent, s-au realizat demolari ale unor constructii foarte vechi si degradate si au fost realizate noi lucrari de constructii la 3 corpuri de cladire, doua noi si cel existent.

Corpul care exista ramane la nivel de parter, Corpul A va avea un etaj si un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicala respiratorie a spitalului prin realizarea a doua noi corpuri principale (A si B), articulate prin corpuri de legatura intre ele si cu constructia existenta.

Corpul A, la parter: accesul principal, hol -sala de asteptare cu grupuri sanitare, front desk, cabinet si vestiare, serviciu de internare / externare a pacientilor, legatura cu cladirea existenta si cu corpul B; la etajul 1 vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii si spatii medicale; la etajul 2: o sala de conferinta, o sala de curs si grupuri sanitare. Corpul B (in regim parter), legat de corpul A, va cuprinde spatii de kinetoterapie, saune, fizioterapie, salina, aerosoli, sala de mese. In Corpul C2 vor fi cabinete medicale, sala de asteptare.

Vor rezulta:

  • corp C2 (existent) – Parter – reabilitat cu suprafata 266,86 mp

  • corp A (nou) – P+2E- constructie noua cu suprafata de 1772 mp

  • corp B (nou) – Parter- constructie noua cu suprafata de 655 mp

Corpurile de cladire vor fi racordate prin holuri, iar circulatia pe verticala se va desfasura prin intermediul a 2 case de scara si 3 lifturi.

In cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babes se vor construi 13 de saloane, 4 saloane/ cabinete de studii clinice, 5 cabinete medicale, sala de conferinte cu o capacitate de 50 de persoane, sala de curs pentru 70 de persoane, sali de kinetoterapie, aerosoli, salina, sauna, spatii cu destinatii speciale.

Valoarea totala a investitiei: 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA.

In prezent, stadiul de realizare a lucrarilor este de 35%, termenul preconizat pentru finalizare fiind primavara anului viitor. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply