Decibelii, tot mai “scumpi” in Timisoara! Politistii locali au aplicat amenzi de 5.500 de lei la doua firme care au dat muzica prea tare si au deranjat populatia

Creste numarul cetatenilor deranjati de muzica data prea tare de DJ-ii de la petrecerile cu caracter privat desfasurate pe raza municipiului Timisoara, care, odata cu incalzirea vremii, devin tot mai frecvente. Astfel, sambata seara, politistii locali s-au deplasat in Piata Consiliul Europei, unde, in parcul din incinta Iulius Town, o societate comerciala a organizat o petrecere, muzica data la maxim, tulburand linistea locuitorilor din zona.


Societatea a fost sanctionata conform Legii 61/1991 republicata. Doua ore mai tarziu, la reverificarea situatiei, s-a constatat ca societatea in cauza nu a redus volumul, muzica fiind in continuare peste limitele admise de lege, deranjand astfel cetatenii care locuiesc in apropiere. Din acest motiv, politistii locali au mai aplicat o sanctiune conform aceluiasi act normativ.

Duminica noaptea, in jurul orei 01,30, muzica data tare intr-un pub de pe str. Iancu Vacrescu a deranjat timisorenii care locuiesc in zona, motiv pentru care acestia au apelat la Politia Locala, iar un echipaj s-a deplasat la fata locului, luand masurile legale care se impun.

Sanctiunile aplicate in cele trei cazuri se ridica la 5.500 lei. Politia Locala atrage atentia ca se fac verificari si ca, in situatiile in care galagia se ridica la nivel ridicat, de natura sa tulbure linistea publica si sa deranjeze locuitorii orasului, se vor lua masuri de sanctionare, amenzile ajungand si pana la 6.000 de lei. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply