FLAGRANT. Inspector de la Antifrauda Fiscala, retinut de procurorii DNA imediat dupa ce a incasat o spaga de 100.000 de euro

Un inspector de la Directia Generala Antifrauda Fiscala a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a incasat o spaga uriasa de la un fost director al institutiei, caruia i-a promis ca va interveni pe langa un procuror anticoruptie pentru a pronunta o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat, se arata intr-un comunicat DNA.


Potrivit sursei citate, inspectorul Popa Georgiana ar fi fost prins in flagrant, in 29 martie, cand primea suma de 100.000 de euro, urmand ca femeia sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Iata comunicatul DNA:

”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 martie 2022, a inculpatei Popa Georgiana, inspector in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, in mod repetat, de la un fost director in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (martor in cauza) suma de 100.000 euro, despre care sustinea ca o va remite unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta.

In schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit sa dispuna o solutie favorabila martorului intr-o eventuala cauza penala in care acesta ar fi fost cercetat.

In contextul mentionat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatei Popa Georgiana i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 30 martie 2022, inculpata urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.” (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply