N-a dansat decat o iarna! Florin Citu, fortat sa demisioneze din functia de presedinte al PNL, la doar 6 luni dupa ce l-a mazilit pe Ludovic Orban

Florin Citu a anuntat, sambata, ca si-a dat demisia din functia de presedinte al PNL. Fostul premier a spus ca ar fi vrut sa-si prezinte demisia in fata colegilor de partid, motiv pentru care a convocat sedinta Consiliului executiv al PNL, la ora 12, dar pentru ca acestia nu l-au onorat cu prezenta, a inregistrat-o la partid.


“Nu am avut sansa ca vorbesc cu colegii mei, din pacate nu au vrut sa participe la sedinta, singura convocata statutar. Pacat ca PNL arata astazi ca nu respecta statutul”, a declarat Florin Citu, dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, la care liderii filialelor locale nu s-au prezentat.

Totusi, la sedinta convocata de presedintele PNL au venit prietenul sau, Dan Valceanu, care a anuntat ca-si da demisia din functia de secretar general al PNL si din cea de ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene, dar si fostul presedinte al partidului, Theodor Stolojan.

Intrebat daca demisioneaza si de la sefia Senatului, Florin Citu a raspuns: „Nu. Acolo sunt alte discutii, vom vedea ce se intampla si acolo”.

De asemenea, intrebat daca are ceva sa isi reproseze, Citu a raspuns ca „aceasta coalitie, cu PSD, pentru mine nu a fost un lucru natural, a fost greu de digerat”, dar ca tot ceea ce a facut, indiferent de functia in care era, a fost “pentru binele Romaniei”.

Chestionat, mai departe, daca ar fi putut ramane la conducerea PNL, in cazul in care nu ar fi existat coalitia cu PSD, Citu a spus “cred ca da”.

Liderii a 39 de organizatii judetele PNL au decis, vineri, convocarea, duminica, a Consiliului National in sedinta extraordinara, pe agenda careia se va afla convocarea si organizarea Congresului Extraordinar: “O situatie de criza impune masuri de criza. PNL are nevoie de un nou management”.

Pana la Congresul din 10 aprilie, cand ar urma sa fie aleasa noua conducere, Gheorghe Flutur este cel care il va inlocui pe Florin Citu la conducerea PNL.

Astfel, liderul PNL Suceava va asigura conducerea interimara a partidului, el fiind desemnat sef pentru ca este prim-vicepresedintele PNL si cu cea mai mare vechime in partid. (Mara Ion)

Leave a Reply