Prezent la Timisoara, Cristian Diaconescu ii cere lui Eugen Tomac sa lamureasca o afirmatie grava! „A anuntat ca va cere unor institutii ale statului sa intervina in PMP. Ce a vrut sa spuna?”

Prezent la Timisoara pentru a participa la Consiliul Executiv National al Partidului Miscarea Populara, Cristian Diaconescu a tinut o scurta conferinta de presa, pentru a raspunde acuzatiilor lansate, in urma cu doua zile, tot la Timisoara, de europarlamentarul Eugen Tomac.


In primul rand, Cristian Diaconescu a tinut sa precizeze ca PMP are un lider, in persoana sa, ales statutar si inscris in Registrul partidelor politice. In al doilea rand, a punctat faptul ca, in acest moment, exista un proces in instanta, cu termen de solutionare in 20 mai, in care s-au inregistrat nu mai putin de 180 de cereri de interventie in interes propriu.

„Foarte multi colegi au cerut anumite modificari la statut, tocmai de aceea procesul este impartit in doua capete”, a explicat Diaconescu, detaliind un subiect trecut sub tacere, in urma cu doua zile, de Eugen Tomac.

Presedintele legitim al PMP a spus ca a ascultat conferinta de presa a europarlamentarului Eugen Tomac, de la Timisoara, si ca-i solicita sa lamureasca, oficial, ce a vrut sa spuna prin faptul ca, in cazul in care lucrurile nu se vor intampla intr-un anumit mod, va cere institutiilor statului sa intervina in partid.

„Despre ce institutii este vorba? Este socanta o astfel de afirmatie, pentru ca dezvaluie mentalul unui politician roman. Vreau sa asigur pe toata lumea ca nicio institutie a statului nu se va implica in bucataria interna a PMP, intr-un proiect politic”, a precizat Cristian Diaconescu.

Potrivit informatiilor sale, primite din teritoriu, 27 de organizatii PMP din tara il sustin si ca, maine, la Consiliul Executiv National, se va constitui o echipa a PMP, formata din presedinte si trei vicepresedinti, care vor merge in toata tara.

„In judete s-au intamplat o serie de ilegalitati. Vom merge sa discutam cu colegii nostri, sa-i constientizam ca acest scandal ne indeparteaza de electorat”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Intr-o scurta interventie, Nelu Balas, liderul PMP Timis, s-a aratat dezamagit de incercarea esuata a lui Eugen Tomac de a-i pune „cap in cap” pe colegii de partid, dar si de atitudinea falsa, mincinoasa, a lui Claudiu Mihalceanu, primarul localitatii Giarmata, care si-a tradat colegii si a acceptat sa intre in „tabara” Tomac, preluand si rolul iluzoriu de presedinte interimar al filialei PMP Timis.

„Mihalceanu a mintit! Dupa ce a stat la masa cu domnul presedinte Cristian Diaconescu, a fugit in partea cealalta, ademenit cu functia de presedinte de filiala. Vreau sa le spun colegilor ca, gata, s-a terminat cu bata in gard, nu mai am timp si rabdare sa ascult ce face tabara Tomac. Apreciez foarte mult increderea cu care m-a investit domnul presedinte Diaconescu si incepem reconstructia acestui partid”, a precizat Nelu Balas, transmitand acelor colegi, consilieri locali, care au inceput negocierea la bucata, imprietenindu-se cu Alin Nica pentru a candida in 2024, ca nu exista nicio negociere in afara partidului. (G.I.)

Leave a Reply