Un politist de la Penitenciarul Arad, gasit impuscat in magazia de armament a unitatii. Langa cadavru, un pistol mitraliera calibru 7,62 mm

Un politist de penitenciar de la Penitenciarul Arad a fost gasit impuscat, sambata, in magazia de armament a unitatii. Victima, un barbat in varsta de 32 de ani, prezenta doua plagi impuscate la nivelul capului, iar langa cadavru a fost gasit un pistol mitraliera calibru de 7.62 mm. Echipajul SMURD sosit la fata locului a constatat decesul. Politistii si procurorii fac ancheta in acest caz. 


Penitenciarul Arad a transmis, printr-un comunicat de presa, ca sambata, in jurul orei 12, un politist de penitenciare care avea atributii de manipulare si distribuire a armamentului, aflat in serviciu, angajat al penitenciarului, a fost gasit impuscat in magazia de armament a unitatii.

„Personalul penitenciarului a solicitat, de indata, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Politie al Judetului Arad si Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, in vederea efectuarii cercetarilor specifice la fata locului”, se arata in comunicat.

Sursa citata a precizat ca o echipa multidisciplinara din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, coordonata de directorul Directiei Management Resurse Umane, s-a deplasat la sediul Penitenciarului Arad, pentru realizarea unei anchete administrativa.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, a declarat, citata de Agerpres, ca se efectueaza cercetari sub coordonarea procurorului criminalist, „iar incadrarea faptei se va face ulterior, cel mai probabil pentru determinarea sau inlesnirea sinuciderii”.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Arad, Ionel Iovescu, a declarat, citat de aceeasi sursa, ca victima avea 32 de ani si lucra pe postul de agent de trei ani.

Angajatul a folosit arma de serviciu pentru a se impusca la locul de munca.

Surse din cadrul penitenciarului afirma ca barbatul nu era cunoscut de colegi cu probleme de sanatate, emotionale sau financiare, astfel ca deocamdata nu se stie de ce si-ar fi luat viata.

Pe langa ancheta inceputa de procurori, conducerea Penitenciarului Arad a inceput o ancheta interna. (V.E.)

Leave a Reply