Inselaciuni prin „metoda Covid”! Trei escroci au fost retinuti de politisti, dupa un flagrant cu focuri de arma, sub acuzatia ca au pacalit mai multi batrani sa le dea bani pentru „tratamentul” copiilor

Politistii au folosit armamentul din dotare pentru retinerea a trei barbati, cautati pentru inselaciune prin „metoda Covid”, dupa ce au incercat sa convinga mai multi batrani ca rudelele lor au nevoie de tratament urgent impotriva Covid. Una dintre persoanele pacalite a ajuns sa le plateasca escrocilor nu mai putin de 60.000 de euro si 60.000 de lei!


„Metoda Covid”, copiata dupa „metoda accidentul”, face victime mai ales in randul varstnicilor. Indivizii aveau un plan bine pus la punct. Dupa ce adunau cat mai multe informatii despre familie, sunau persoane in varsta pentru a obtine sume cat mai mari de bani.

Pe cei vizati ii tineau la telefon minute in sir, timp in care ii convingeau ca o ruda apropiata s-ar fi infectat cu SARS-COV-2 si ar avea nevoie de bani pentru un tratament de urgenta. Jucau rolul asistentului, apoi al medicului si chiar imitau ruda bolnava, care, chipurile, abia putea vorbi.

„Am intrat in panica, m-am pus pe plans, au metodele lor de intimidare. Si cand auzi ca iti e copilul in spital, te pierzi. Mi-au spus ca e fiica in urgenta, la Terapie Intensiva si ca trebuie sa ii iau un aparat. A fost o perioada de o jumatate de ora care a tinut linia ocupata. Eu nu puteam sa cotactez fata, ca tinea linia ocupata. Nu era vocea ei. Deci asta a fost primul semnal”, a povestit una dintre victime, o femeie in varsta de 70 de ani.

„Mi-a dat asa zisa-fiica la telefon si nu era vocea ei, acesta a fost primul semnal… Dupa, mi-a zis, pai, sunt ragusita si sunt bolnava, si insistam ca nu e vocea ta, si nu, taci, asculta-ma si fa rost de bani ca, uite, ca trebuie sa iau un aparat”, a declarat Iuliana Visan, una dintre victimele escrocilor.

Escrocii i-au cerut, initial, unei pensionare din Craiova 1.500 de euro, apoi suma a crescut la 10.000 de lei. Au venit chiar in fata blocului dupa bani, insa femeia a fost prevazatoare, si-a sunat fiica si a realizat ca nu trebuie sa le dea niciun ban.

„A fost o perioada de o jumatate de ora care m-au tinut linia ocupata si propriu zis ca iti dau doctorul, asa zisul doctor ca nu era doctor, aici m-am sesizat din nou ca nu e medic ca mi-am dat seama ca la terapie intensiva e multa forfota, zgomot, era liniste profunda ca faceti rost de bani”, spune victima Iuliana Visan.

In plasa sarlatanilor a picat, insa, si un batran de 84 de ani, tot din Craiova, care le-a dat o suma fabuloasa – 60.000 de euro si 60.000 de lei, dupa ce i-au spus la telefon ca fiul lor e internat in stare grava, bolnav de Covid.

Escrocii au fost prinsi in Bucuresti, tocmai cand voiau “sa vaneze” o alta victima. Pentru ca nu au oprit cand au fost somati sa traga pe dreapta, politistii au deschis focul asupra masinii, dar nici atunci suspectii nu au oprit. In cele din urma, dupa o cursa prin Bucuresti, au fost dati jos cu forta din vehicul.

„A fost organizat un flagrant delict, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si tentativa la inselaciune, cei trei barbati fiind retinuti”, a precizat Cristian Grigorescu, purtatorul de cuvant IPJ Dolj.

Pentru cei trei se va cere insa arestarea preventiva, pentru inselaciune si tentativa de inselaciune. (V.E.)

Leave a Reply