Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara s-a calificat in finala concursului European Human Rights Moot Court Competition – Helga Pedersen

Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, care a participat la rundele internationale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition – Helga Pedersen, s-a calificat in etapa finala a competitiei, alaturi de alte 17 echipe din Europa.


Accesul in aceasta etapa, care se va desfasura in perioada 9-13 mai, s-a facut pe baza memoriilor scrise pregatite de participanti si a rezultatelor obtinute de acestia la procesele simulate din rundele regionale.

Echipa Facultatii de Drept din Timisoara este compusa din Anda Brindusoni, Iulia Gheju, Ioana Silas si Georgiana Vlonga, toate studente in anul III. Runda finala se va desfasura la Strasbourg, la sediul Curtii Europene a Drepturilor Omului, in perioada 9-13 mai 2022.

European Human Rights Moot Court Competition – Helga Pedersen prestigios concurs studentesc de drepturile omului, aflat la a 10-a editie, organizat de ELSA International, in cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si European Human Rights Association.

Competitia consta intr-o simulare a procedurilor in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, in care echipele participante prezinta argumentele partilor intr-o cauza vizând privind potentiale incalcari ale dreptului la viata, ale interdictiei tratamentelor inumane sau degradante, ale dreptului la viata privata si ale dreptului de proprietate, in contextul schimbarilor climatice.

Pregatirea echipei Facultatii de Drept din Timisoara este coordonata de doamna prof. univ. dr. Raluca Bercea si domnisoara drd. Diana Fofiu, fosta participanta la concursurile internationale de pledoarii. (I.P.)

Leave a Reply