Protest mortal la Ambasada Rusiei din Bucuresti! Un avocat suspendat din profesie s-a autoincendiat in interiorul unei masini, dupa ce s-a izbit intentionat de gardul reprezentantei diplomatice

Avocatul Bogdan Draghici a decedat, in aceasta dimineata, in jurul orei 6, dupa ce si-a dat foc intr-un autoturism, cu care s-a izbit in gardul Ambasadei Rusiei din Bucuresti. Jandarmii care pazeau obiectivul au incercat sa impiedice producerea evenimentului, insa nu au reusit. In momentul in care a ajuns in zona, el s-a stropit cu benzina, si-a dat foc si apoi a intrat cu masina in gardul Ambasadei Rusiei.


Bogdan Draghici, suspendat din profesie, in 2019, fost presedintele al Asociatiei TATA, a fost condamnat, ieri, de Judecatoria Sectorului 2, la o pedeapsa de 15 ani si patru luni de inchisoare, fiind gasit vinovat de viol si corupere de minori. Acesta a fost retinut de procurori, in august 2019, dupa ce a fost acuzat de fosta sotie ca si-a agresat fiica minora, si, dupa ce s-a emis un mandat de arestare preventiva, a stat dupa gratii timp de un an.

De la inceputul  anchetei, Bogdan Draghici a sustinut, in permanenta, ca este nevinovat. Surse judiciare au precizat ca Draghici era convins ca abuzurile sexuale sunt firesti, in conditiile in care le considera „acte de iubire” fata de fetitele pe care le avea in grija.

Fosta sotie a lui Bogdan Draghici a solicitat, in luna iulie 2019, emiterea unui ordin de protectie, in numele unei fiice minore, impotriva tatalui. Cererea a fost respinsa de Judecatoria Sectorului 5, apelul aflandu-se pe rolul Tribunalului Bucuresti.

In prezent, avocatul avea interdictia de a parasi tara, pana la data de 26 mai 2022, si se afla sub control judiciar. Miercuri dimineata, Draghici a plecat la volanul autoturismului tatalui sau, Gheorghe Draghici si a plecat catre Ambasada Rusiei.

Anchetatorii presupun ca acesta facuse o depresie dupa ce a aflat condamnarea din prima instanta si ar fi intentionat sa atraga atentia asupra lui.

”Din primele date, evenimentul a constat in lovirea portilor cu masina, urmata de incendiere in propriul autoturism. Persoana a aprins un dispozitiv si in felul asta s-a produs incendiul din interiorul masinii, rezultatul fiind carbonizarea. 

Asociatia TATALa cercetarea de la fata locului, in interiorul masinii au fost gasite recipiente pentru substante inflamabile. Erau mai multe recipiente, vopseluri de acest gen. Investigatia vizeaza inclusiv episoadele anterioare evenimentului din aceasta dimineata, sunt puse cap la cap informatii, se efectueaza inclusiv audieri care vor contura cu siguranta traseul pe care l-a avut inclusiv inainte de eveniment”, a declarat Bogdan Staicu, prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In ultima sa postare pe Facebook, Bogdan Draghici a scris: ”Si eu sunt ucrainean! Ar fi minunat sa ne consideram toti ucraineni, pana cand se va sfarsi definitiv razboiul oribil, care pune in pericol de moarte intreaga omenire!” (V.E.)

Leave a Reply