Logodnica chestorului de politie Dorel Andras, audiata in dosarul coruptiei din IPJ Timis. “L-a amenintat inclusiv pe tatal meu”, a declarat tanara despre primarul din Recas

Patricia Lup, 34 de ani, logodnica chestorului de politie Dorel Andras, a fost audiata, recent, de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul coruptiei din IPJ Timis. Tanara a raspuns la o serie de intrebari care l-au vizat pe primarul orasului Recas, Pavel Teodor, si relatia acestuia cu Dumitru Duma, agentul de politie care a fost mutat de la Recas la Lugoj, impotriva vointei sale, iar cazul sau a facut obiectul unei anchete a DNA Timisoara.


“Am lucrat la Primaria Recas, in perioada 2012-2013, in calitate de consilier al primarului Pavel Teodor. Mi-am dat demisia din cauza starii de tensiune dintre primar si angajatii primariei. A plecat si juristul primariei, iar secretara a fost concediata.

In luna martie 2014, eu m-am mutat la Timisoara si am auzit zvonuri din localitate ca ar exista relatii tensionate intre Pavel Teodor si Dumitru Duma. Stiu ca primarul avea ciuda pe mai multi politisti, pentru ca acesta considera ca politistii sustineau vechea conducere a primariei, respectiv pe primarul Pasca”, a dezvaluit Patricia Lup.

Raspunzand intrebarilor instantei, aceasta a povestit ca s-a intalnit, in perioada respectiva, cu politistul Dumitru Duma, in fata bisericii catolice, iar acesta i-a spus ca are probleme la serviciu, ca a fost mutat disciplinar.

“Mi-a spus acest lucru, intrucat stia ca si eu mi-am dat demsiia de la primarie”, a punctat Patricia Lup.

Cum a perceput starea lui Dumitru Duma in cadrul acelei conversatii? “Era timorat, se simtea in pericol. La fel m-am simtit si eu dupa ce mi-am dat demisia, intrucat l-a amenintat inclusiv pe tatal meu si incerca sa ii intoarca pe toti impotriva mea. In prezent nu am o relatie de dusmanie cu inculpatul, atitudinea mea din instanta datorandu-se emotiilor”, a mai precizat martorul, cu elocinta specifica absolventilor de Drept.

In momentul in care a fost intrebata daca-l cunoaste pe numitul Andras Moise Dorel, Patricia Lup a recunoscut ca “este logodnicul meu”, dar ca, in perioada 2012-2013, nu-l cunostea.

Reamintim ca, in august 2021, primarul Pavel Teodor (foto 2) a fost gasit vinovat de Curtea de Apel Timisoara de instigare la comiterea de infractiuni si a fost condamnat la 3 ani, 5 luni si 10 zile de inchisoare.

De asemenea, va trebui sa contribuie la despagubirea partii civile Dumitru Duma, care trebuie sa primeasca de la cei care au contribuit la mutarea sa abuziva 7.000 de euro si 2551 de lei. (V.E.)

2 thoughts on “Logodnica chestorului de politie Dorel Andras, audiata in dosarul coruptiei din IPJ Timis. “L-a amenintat inclusiv pe tatal meu”, a declarat tanara despre primarul din Recas

  1. Circotecă …..logodnica lu martalog sau fiica sa ? Sau nepoata sa ? Chestoru lu peste .

Leave a Reply