Razboiul din Ucraina s-ar putea termina „in viitorul apropiat”. Purtatorul de cuvant al Kremlinului a facut anuntul, dupa ce a admis ca Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anuntat, vineri, ca ceea ce Rusia numeste „operatiunea speciala” din Ucraina s-ar putea termina „in viitorul apropiat”, din moment ce obiectivele Moscovei sunt pe cale sa fie indeplinite si ca soldatii si negociatorii rusi lucreaza in acest sens, informeaza Reuters.


Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus ca Moscova intelege ca anumite tari care au incercat sa adopte o pozitie echilibrata au devenit tinta presiunilor pentru a vota joi sa suspende Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, in urma relatarilor despre „incalcari si abuzuri grosolane si sistematice impotriva drepturilor omului” in Ucraina, un vot in urma caruia Moscova a anuntat ca paraseste Consiliul.

Cu o zi in urma, Peskov a admis ca Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”, pe care le-a catalogat drept „o mare tragedie”.

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat, tot vineri, ca Putin isi va concentra de acum atacurile din Ucraina asupra regiunilor din Donbas vizate de separatistii prorusi, in incercarea de a obtine o „victorie” simbolica pentru 9 mai, ziua care marcheaza capitularea Germaniei naziste din 1945.

Oficialii ucraineni nu sunt foarte optimisti in privinta incheierii prea curande a conflictului si cred ca se afla intr-un razboi de durata, care se va termina fie cu o infrangere clara a Rusiei, fie atunci cand Putin va simti ca a castigat suficient teritoriu ucrainean pentru a-si putea revendica victoria. (I.P.)

Leave a Reply