Parcul Primaverii de la Muzeul Satului din Timisoara. Traseu de aventura pentru copii si vanatoare de comori pentru intreaga familie! Au inceput inscrierile, participarea este gratuita (P)

Parcul Primaverii, cel mai mare festival multicultural din regiune, sustine reconectarea la natura si miscarea in aer liber, astfel ca provoaca familiile timisene la competitii distractive care le pun sangele in miscare si mintea la contributie.


Copiii cu varsta intre 6 si 12 ani pot participa la un traseu de aventura care imbina elemente de poveste cu probe sportive, ocazie cu care micutii isi testeaza deopotriva abilitatile fizice si pe cele strategice. Jocul este conceput in jurul colaborarii si construirii increderii si va fi lansat, in premiera, la inceputul festivalului.

In 16 si 17 aprilie, pe traseu va avea loc o competitie organizata, cu inscriere prealabila, intre echipe de copii a cate patru membri fiecare. Capacitatea este de 50 de echipe, cate 25 pe zi, iar inscrierile se fac pe principiul primul venit, primul servit. Prietenii si familiile acestora sunt asteptati sa faca galerie si pot chiar sa participe la un atelier gratuit de confectionat pancarte de sustinere.

Competitia traseului de aventura din zilele de 16 aprilie si 17 aprilie va avea loc in intervalul orar 11:00 – 15:00. Pe tot parcursul activitatilor, copiii vor fi indrumati de specialistii Athletic Spirit, echipa cunoscuta pentru organizarea celor trei editii Father and Son/Daughter Challenge.

Copiii pot fi inscrisi la https://parculprimaverii.ro/zona-de-aventura/.

In celelalte zile, traseul poate fi folosit de catre copii, fara programare prealabila, doar sub supravegherea unui parinte sau a unui adult care ii insoteste.

Familiile, indiferent de generatie sau de gradul de rudenie, sunt invitate sa se inscrie la o vanatoare de comori pentru obtinerea celei mai cautate formule, cea a Tineretii fara Batranete. In incercarea de a gasi elixirul tineretii, echipele participante vor lua contact cu personaje, probe si ghicitori inedite, vor rezolva jocuri logice si vor deschide cutii si plicuri misterioase. Aceasta activitate este coordonata de Exit Masters, una dintre cele mai apreciate echipe de specialisti in provocari outdoor. Inscrierea se face pe link-ul https://parculprimaverii.ro/treasure-hunt/.

Parcul Primaverii este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Timis, adus in fata publicului ca si contributie speciala pentru Timisoara, Capitala Europeana a Culturii. Prima editie a Parcului Primaverii va incepe in 15 aprilie, cu acces liber si gratuit la toate activitatile culturale, de divertisment si de incurajare a petrecerii timpului liber in familie. Mai multe detalii despre program si atractiile pregatite pentru timiseni pot fi gasite pe www.parculprimaverii.ro. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply