Inca doi medici de familie, retinuti de procurori pentru luare de mita si fals informatic! Certificate false de vaccinare, la pret de 1.000 de lei, chiar si in 11 aprilie

Doi medici de familie din judetul Constanta au fost retinuti si sunt cercetati pentru vaccinare fictiva si pentru introducerea unor persoane in sistem ca fiind vaccinate impotriva COVID-19, desi nu erau. Ei ar fi primit peste 4.000 de lei pentru actiunile lor.


Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a anuntat, miercuri, printr-un comunicat de presa, ca doi medici de familie sunt cercetati pentru luare de mita si fals informatic, iar o treia persoana este anchetata pentru trafic de influenta si instigare la infractiunea de fals informatic.

Potrivit anchetatorilor, Bogdan Cristian Munteanu, in calitate de medic de familie cu cabinete in localitatile Ciocarlia si Valu lui Traian, a solicitat, in 14 februarie, si a primit de o persoana suma de 1.150 de lei pentru a-i emite un certificat de vaccinare anti-COVID. El i-a si predat certificatul, fara ca vaccinul sa fie efectiv realizat. Cu aceasta ocazie, afland-se la cabinetul medical din Valu lui Traian, medicul a introdus in sistemul informatic de evidenta a persoanelor vaccinate anti-COVID datele persoanei respective ca fiind vaccinata, desi acesta nu se vaccinase efectiv, scrie news.ro.

Fapte similare au fost realizate de medicul Bogdan Cristian Munteanu in 28 februarie si la 11 aprilie. El a cerut si a primit de fiecare data 1.000 de lei, emitand certificat de vaccinare pentru doua persoane, desi acestea nu s-au vacccinat, si a introdus datele lor in sistem.

Procurorii au mentionat ca la fel a procedat Ioan Daniel Radu, medic de familie cu cabinet in comuna Corbu. Astfel, in 28 februarie si 11 aprilie, el a cerut si primit de la doua persoane cate 600 de lei pentru a le da certificate de vaccinare, desi nu erau vaccinate, iar apoi le-a inregistrat in sistem.

De asemenea, cel de-al treilea anchetat in acest caz i-a solicitat unei persoane suma de 1.250 de lei pentru a interveni pe langa medicul de familie Ioan Daniel Radu si a obtine astfel un certificat de vaccinare anti-Covid, fara ca vaccinul sa fie realizat.

Cele trei persoane au fost retinute si urmeaza sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva, in cazul celor doi medici de familie, si de arest la domiciliu, pentru cel de-al treilea cercetat. (V.E.)

Leave a Reply