CCIA Timis urmeaza tendinta ascendenta a relatiilor si cooperarii cu Republica Serbia (P)

In perioada 19 – 20 aprilie 2022, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita, efectueaza o vizita de lucru la Belgrad, pentru intrevederi cu conducerea CCI Belgrad si cea a Centrului Expozitional Belgrad.


In cadrul acestor intalniri, stabilite cu sprijinul Consulatului General al Republicii Serbia la Timisoara, vor fi abordate teme de interes pentru comunitatea de afaceri din cele doua tari si regiuni. Astfel, subiectele de discutie vizeaza propuneri de actiuni pentru anul in curs, respectiv: Organizarea unui Forum de Afaceri multisectorial si intalniri de tip B2B, la Belgrad sau la Timisoara; Organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis a unei expozitii de produse si servicii oferite de companii din Serbia.

Actiunile cu caracter permanent vizeaza: Organizarea de misiuni economice de vizitare a targurilor si expozitilor sectoriale din Timisoara si Belgrad si/sau participarea firmelor cu stand individual sau colectiv, in conditii financiare de reciprocitate; Identificarea de firme din Rep. Serbia interesate sa investeasca in Romania si/sau interesate sa intre in parteneriate cu companii din Romania (joint ventures, alte tipuri de asociere) din domenii de interes (constructii industriale, productie, altele); Colaborare in proiecte derulate in cadrul Federatiei Camerelor de Comert Dunarene, in calitate de membri a celor doua organizatii camerale.

Totodata, presedintii camerelor de comert vor semna un nou Acord de Colaborare, reactualizare a celui semnat la Belgrad, in iunie 2013.

„Sunt convinsa ca vizita la Belgrad va aduce o contributie importanta la cresterea volumului schimburilor comerciale, la consolidarea in continuare a cooperarii economice bilaterale si la incurajarea celor doua medii de afaceri sa intensifice contactele directe prin participarea la misiuni economice, forumuri de afaceri sau targuri organizate in cele doua tari”, spune Presedintele CCIAT Florica Chirita.

Background

Conform informatiilor oferite de ORC Timis, la 31 decembrie 2021, erau inmatriculate un numar de 322 de firme cu asociati din Serbia, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 7,3 mil. de Euro.

Informatii suplimentare la tel. 0722 50 31 38, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice.

Leave a Reply