Trei politisti si un jandarm, prinsi de ANI cu falsuri in declaratiile de avere! Diferenta totala de 180.000 de lei, “justificata” prin castiguri la jocuri de noroc

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca trei politisti si un jandarm au savarsit infractiunea de fals in declaratiile de avere, dupa ce nu au declarat in total suma de 180.000 de lei, bani castigati din jocuri de noroc.


Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, ANI a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 92.897 lei intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Mihai Hongu, agent de politie in cadrul Politiei Statiunii Targu Ocna, judetul Bacau. Printre altele, el nu a mentionat in declaratiile de avere venituri incasate din jocuri de noroc in cuantum de 21.104 lei.

Un al caz descoperit de ANI este cel al lui Cristinel Corneliu Scortan, subcomisar de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care nu a declarat veniturile incasate din jocuri de noroc in cuantum de 72.771 lei.

De asemenea, ANI sustine ca Richard Cosmin Velici, politist in cadrul Politiei Capitalei, nu a declarat veniturile incasate din jocuri de noroc in cuantum 44.086 lei.

Al patrulea caz este cel al lui Adrian Oprea, fost comandant de pluton in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean “Mihail Kogalniceanu” Constanta, care nu ar fi mentionat in declaratiile de avere veniturile incasate din jocuri de noroc de 42.110 lei.

In toace aceste cazuri, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi efectuate cercetari in legatura cu savarsirea infractiunii de fals in declaratii. (V.E.)

Leave a Reply