Accidente rutiere pe soselele din Timis si Caras-Severin, in urma carora 3 persoane au murit, iar alte 14 au fost ranite

Un accident rutier s-a produs vineri pe autostrada A1 in zona localitatii Margina, din judetul Timis, potrivit politiei romane. In accident au fost implicate 6 autovehicule, printre care 2 microbuze.


In urma accidentului au murit 3 persoane (un barbat, o femeie si un baietel de 2 ani), si au fost ranite alte 4 persoane (3 barbati, printre care un minor de 12 ani si o femeie).

In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii cauzelor si conditiilor producerii accidentului.

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca „pe autostrada A1 Deva – Nadlac, kilometrul 426, pe sensul catre Nadlac, in apropierea localitatii Margina, judetul Timis, s-a produs o coliziune fata-spate, in care au fost implicate sase autovehicule. Traficul rutier este oprit in totalitate, fiind deviat pe la km. 441, pe DN 68A, prin localitatea Traian Vuia”.

Tot in aceasta dupa-amiaza, pe DN6, in zona localitatii Teregova, din Caras-Severin, s-a produs un accident rutier, in care au fost implicate doua microbuze si un autoturism, care s-a soldat cu ranirea a 10 persoane, dintre care 5 minori. Autoritatile din Caras-Severin au activat Planul Rosu de Interventie.

La fata locului au intervenit pompierii militari cu o autospeciala de descarcerare, doua autospeciale de transport personal si victime multiple, ajutati de un elicopter SMURD, trei ambulante SMURD si sase echipaje ale Serviciului de Ambulanta Judetean Caras-Severin. In urma accidentului rutier, 5 persoane au fost transportate la spital, dintre care 4 adulti si un copil, informeaza IPJ Caras-Severin.

Doua dintre victime se aflau in microbuzul inmatriculat in judetul Teleorman, soferul de 53 de ani si o fetita de 11 ani, care a fost preluata de un elicopter SMURD, si alte 3 victime, care erau pasageri in autoturismul cu capacitatea 8+1 locuri, inmatriculat in judetul Mehedinti.

„Din primele cercetari rezulta ca un microbuz condus de un barbat in varsta de 53 de ani, din judetul Teleorman, care transporta 15 persoane si care circula in directia Caransebes, la intrare in localitatea Teregova, la km 419, a patruns pe sensul opus de mers, unde a intrat in coliziune frontala cu un autoturism 8+1 locuri, in care se aflau 7 persoane, condus de un barbat de 38 de ani. (…) In accident a fost acrosat un alt treilea autoturism, condus de un barbat de 38 de ani din judetul Timis, care circula in directia Orsova – Caransebes”, a precizat IPJ Caras-Severin.

Potrivit primelor cercetari ale politistilor, vinovat de producerea accidentului este soferul microbuzului din judetul Teleorman, in care se aflau 16 persoane, dintre care 13 minori, acesta intrand pe sensul opus de mers. (V.E.)

Leave a Reply