Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie, dat de hackeri din Coreea de Nord. VEZI ce suma fantastica s-a furat

Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie ar fi fost dat de hackeri din Coreea de Nord, ce au atacat jucatorii platformei Axie Infinity.


In total, hackerii au furat criptomonede in valoare de 615 milioane de dolari de la jucatorii de pe platforma Axie Infinity. Jucatorii pot castiga criptomonede prin intermediul jocului, atunci cand se joaca sau cand fac schimb de avatare.

Jaful a fost confirmat de SUA. E considerat cel mai mare de acest gen de pana acum, scrie BBC News.

Autoritatile din SUA sustin ca hackerii din spatele jafului fac parte din grupul Lazarus. Se crede ca acesta e controlat de biroul de informatii din Coreea de Nord.

Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie ar fi fost realizat de hackeri din Coreea de Nord

“Cu ajutorul investigatiilor noastre, am putut confirma ca Lazarus Group si APT38, actori cibernetici asociati cu statul Coreei de Nord, sunt responsabili”, au declarat reprezentantii FBI.

Grupul Lazarus a devenit cunoscut in anul 2014. Atunci, a atacat Sony Pictures si a scurs pe Internet date confidentiale. Grupul a cerut Sony sa retraga de pe piata lansarea filmului The Interview. In cazul acestuia, actiunea includea un atentat la adresa lui Kim Jong-un, conducatorul Coreei de Nord.

Changpeng Zhao a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din lume cu ajutorul criptomonedelor – afla ce avere fantastica a obtinut in doar cativa ani.

Acum, acesti hackeri ar fi cauzat si cel mai mare jaf de criptomonede. Un consiliu ONU ce monitorizeaza sanctiunile din Coreea de Nord a acuzat Pyongyang ca a folosit fonduri furate pentru a sustine planurile nucleare si pentru a evita sanctiunile internationale.

Sunt sunt constiente ca statul Coreea de Nord a apelat din ce in ce mai mult la activitati ilegale – inclusiv crime cibernetice – pentru a genera fonduri pentru armele de distrugere in masa si programele de rachete, pe masura ce incearca sa evite sanctiunile semnificative SUA si ONU”, a declarat un reprezentant al Departamentului de Trezorerie din SUA, scrie Reuters.

Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie ar fi fost realizat cu acelasi scop, sustin expertii.

Hackerii au atacat jucatorii Axie Infinity

Potrivit Chainalysis, o companie care analizeaza blockchain, hackerii din Coreea de Nord au furat aproximativ 400 de milioane de dolari de bunuri digitale in cel putin 7 atacuri. Acestea ar fi avut loc doar in anul 2021.

Jocul Axie Infinity foloseste un tip de sistem sidechain, numit Ronin. Acesta permite utilizatorilor sa acceseze blockchain-ul Ethereum, fara sa fie nevoiti sa aiba de-a face cu taxele tranzactionale NFT.

Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie ar fi avut loc pe aceasta platforma. Blockchain-urile Ronin si Ethereum functioneaza in paralel. Cele 2 sunt conectate de un „pod”, ce permite transferul criptomonedelor intre ele, potrivit PC Gamer.

Afla care au fost cele mai profitable criptomonede din 2021.

O vulnerabilitatea a acestui „pod” le-a permit hackerilor sa acceseze 173.600 de criptomonede Ethereum. In momentul furtului, acestea reprezentau fonduri in valoare de 600 de milioane de dolari.

E ultimul jaf atribuit grupului Lazarus. Acesta a devenit cunoscut la nivel mondial in ultimul deceniu. In plus, s-ar afla in spatele unora dintre cele mai importante furturi de criptomonede din lume. (R.G.)

Leave a Reply