VIDEO Manifestatie pro-Putin la Belgrad! „Sarbii si rusii sunt frati!”, au scandat participantii la miting, cei mai multi provenind din organizatii ultranationaliste

Capitala Serbiei a fost invadata, vineri, de mii de sarbi fluturand steaguri rusesti si sarbe si purtand poze cu presedintele Vladimir Putin, care au manifestat, prin Belgrad, pe un traseu care a cuprins si ambasada Rusiei, pentru a protesta fata de eforturile guvernului Serbiei de a se distanta de Moscova dupa invadarea Ucrainei, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Multimea de oameni, multi din organizatii ultranationaliste, s-au alaturat marsului din centrul orasului pana la ambasada rusa din apropiere, unde au tras semnale de rachete, au cantat imnuri rusesti si sarbesti si au salutat cele doua tari ca natiuni infratite.

„Am venit la acest miting pentru a sprijini Rusia si pentru a spune „nu” tare si clar politicilor autoritatilor din Belgrad care au luat o decizie rusinoasa de a vota impotriva Rusiei in cadrul ONU”, a declarat Mladen Obradovic, un protestatar.

In ultimele saptamani, Belgradul a votat de trei ori pentru rezolutiile Natiunilor Unite care condamnau invadarea Ucrainei de catre Rusia si a suspendat-o din principalul organism al ONU pentru drepturile omului. Moscova numeste actiunile sale din Ucraina „operatiune speciala”.

Totusi, Serbia, care depinde aproape in totalitate de gazul si petrolul rusesc, refuza sa impuna sanctiuni impotriva Kremlinului si mentine zboruri regulate catre Moscova.

Protestatarii au scandat „Fara NATO” si „Sarbii si rusii sunt frati”, precum si sloganuri impotriva presedintelui Aleksandar Vucic care a castigat votul prezidential pe 3 aprilie, in timp ce progresistii sai au asigurat cele mai multe voturi pentru a forma un guvern.

La inceputul acestei saptamani, intr-o miscare considerata de experti ca o abatere de la cooperarea militara cu Rusia, Vucic a declarat ca Serbia intentioneaza sa achizitioneze doua duzini de avioane de lupta occidentale noi si folosite, conform stiripesurse.ro. (I.P.)

Leave a Reply