Timisoara, capitala folclorului romanesc! Trofeul Festivalului Gelu Stan ajunge la Arad. VEZI cine a castigat celelalte premii (P)

Marele Premiu al Festivalului – concurs Gelu Stan ajunge la Arad. Eduard-Nicolae Motan, in varsta  de 15 ani, a impresionat juriul si audienta si si-a trecut  in palmares unul dintre cele mai importante trofee de interpretare a folclorului.


Timisoara a devenit pentru o zi epicentrul folclorului romanesc. 16 tineri pasionati de folclor si traditii au cucerit publicul timisorean in editia a IV-a a festivalului, cu un spectacol de zile mari, joi, 14 aprilie 2002, in sala Timisoara Convention Center.

Cantece din toate zonele folclorice ale tarii si costume autentice purtate cu fala  si respect au alcatuit tabloul unei seri de neuitat, pentru a celebra frumusetea traditiilor. Pe langa publicul din sala Timisoara Convention Center, in mediul online, peste 40.000 de spectatori au urmarit in direct spectacolul dedicat operei si personalitatii maestrului Gelu Stan.

Juriul a stabilit urmatorul clasament:

Marele Premiu – Eduard Nicolae Motan, 15 ani, Arad

Premiul I – Roberta Buzurin, 17 ani, Olt

Premiul II – Ana Dragu, 23 ani, Neamt

Premiul III – Constantina Cornelia Orleanu, 17 ani, Gorj

Premiul „Radio Timisoara, acordat cu sprijinul Asociatiei Culturale „Floarea Dorului” din Conop- Arad, presedinte Ionel Soimosan i-a revenit lui  Valentin Vadrariu, 22 ani, Caras-Severin

Premiul „Tineretii” – Stefania Larisa Varga, 22 ani, Bistrita Nasaud

Premiul Special – Dorin Rus, 25 ani, Bistrita Nasaud

Premiul Special – Alexandra Nicoleta Balareanu, 15 ani, Ilfov

Premiul Special – Cristiana Raluca Bercea, 18 ani, Gorj

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul au prezentat un moment In memoriam Gelu Stan, precum si un tablou coregrafic in regia maestrilor Brandusa si Nicolae Stanescu, care a primit aplauze la scena deschisa din partea spectatorilor. Orchestra coordonata de dirijorul Sebastian Rosca a asigurat acompaniamentul intregului spectacol. Gazda evenimentul a fost Felicia Stoian.

In recital au fost indragitii interpreti ai folclorului banatean Elena Jurjescu, Vasile Conea, Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Razvan Nastasescu si Alexandra Acs. Aparitii speciale, in spectacol, au avut Tiberiu Ceia si Ana Munteanu, prin intermediul unor transmisii video, acompaniati live, in inedite duete, de Ciprian Pop si Stana Stepanescu.

Emotiile si o atmosfera plina de speranta au cuprins sala Timisoara Convention Center,  iar caldura publicului si interpretarea artistilor au adus bucurie tuturor.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Timis. (I.P.)

 

 

Leave a Reply