Un singur DEVICE! Incarcatorul USB-C, votat de Parlamentul european pentru toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice

Parlamentul European a adoptat prin vot o hotarare extrem de importanta pentru utilizatorii de device-uri mobile. Toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice sa foloseasca un singur tip de incarcator, respectiv USB-C.


Propunerea va avea probabil cel mai mare impact asupra producatorului Apple, care continua sa utilizeze propriul sau conector Lightning, mai degraba decat incarcatorul USB-C, adoptat de majoritatea concurentilor sai.

Europarlamentarul Alin Mituta a anuntat ca votul din Parlamentul European vizeaza toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice, care ar urma sa foloseasca un singur tip de incarcator, respectiv USB-C.

Asta ne va scuti de bataile de cap si va elimina aproximativ 10.000 de tone de deseuri electronice pe an. Ce urmeaza? Dupa ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat aceasta masura, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmeaza sa aprobam si in plen textul, ca mai apoi sa fie negociat cu Consiliul si sa ajunga la o forma finala a legislatiei” a transmis acesta.

La 23 septembrie 2021, Comisia Europeana a adoptat o propunere legislativa de modificare Directiva privind echipamentele radio din 2014, ca prim pas catre mandatarea unui incarcator comun pentru mobil telefoane si alte dispozitive portabile mici.

Standardul european mai are in vedere si eco-proiectarea surselor de alimentare externe, astfel incat priza si protocolul de comunicare pentru ambele capete ale cablurilor de incarcare ar fi armonizat.

Consiliul si-a adoptat mandatul de negociere la 26 ianuarie 2022. Principala sa cerere este introducerea unei pictograme si a unei etichete care ofera detalii, printre care si capacitatile de incarcare ale unui dispozitiv.

Leave a Reply