Birourile de recrutare din Rusia, incendiate pentru ca barbatii sa nu mai fie trimisi pe front. VEZI ce spune un “piroman” din regiunea Moscova

In Rusia, persoane neidentificate dau foc cladirilor birourilor militare de inregistrare si inrolare. Se cunosc deja aproximativ 5 astfel de cazuri in regiunile Moscova, Ivanovo, Sverdlovsk, in Voronezh, precum si in Mordovia. Motivul este ca localnicii incearca sa opreasca mobilizarea prin distrugerea dosarelor personale ale barbatilor.


In Lukhovitsy, regiunea Moscova, un tanar de 21 de ani a incendiat un birou de inrolare militara in semn de protest impotriva izbucnirii razboiului.

Dupa ce a fost arestat, acesta a spus ca vrea sa distruga arhiva cu dosarele personale ale recrutilor pentru a preveni mobilizarea. Doua saptamani mai tarziu, a evadat de la sectia de politie.

In martie, birouri militare de inregistrare si inrolare au fost incendiate in regiunile Voronezh, Sverdlovsk si Ivanovo

In toate cazurile, localnicii au aruncat cocktail-uri Molotov in ferestrele institutiilor. Doi tineri care au declansat un incendiu in regiunile Sverdlovsk si Ivanovo au fost retinuti. Ambii si-au explicat actiunile prin faptul ca au vrut sa perturbe procesul de recrutare pe fondul ostilitatilor din Ucraina.

Mai mult, in mai multe orase din regiunea Ivanovo, inainte de izbucnirea incendiilor, persoane necunoscute au umplut cladirea administratiei si magazinele cu apeluri impotriva razboiului. (I.P.)

Leave a Reply