Patru functii in patru zile! Pe directorul Regionalei CFR Timisoara, Ion Simu-Alexandru, cineva, “acolo sus”, il iubeste

Ion Simu-Alexandru a reusit in doar patru zile o performanta demna de Cartea Recordurilor: director general, consilier, director regional al Sucursalei Regionale de Cai Ferate Timisoara si din nou director general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA.


Pana sambata seara (16 aprilie), el a fost director general al companiei. Apoi a revenit pe functia de consilier la SRCF Timisoara, post pe care il ocupase pana pe 17 decembrie 2021, cand a fost numit in centralul gestionarului infrastructurii. Marti dimineata (19 aprilie) a preluat prerogativele de director al Regionalei Timisoara, iar marti seara (mai exact, noaptea) a fost numit din nou director general al companiei.

Toata epopeea a inceput cand Ion Simu-Alexandru, directorul general al gestionarului infrastructurii feroviare, a fost numit director al Regionalei Timisoara, prin semnatura unui director interimar al carui drept de semnatura este mai mult decat indoielnic. Initial, Ion Simu-Alexandru a ”uitat” sa convoace Consiliul de Administratie pentru a i se prelungi mandatul de director general al CNCF CFR SA.

Ion Simu-Alexandru a mai detinut functia de director al Sucursalei Regionale de Cai Ferate Timisoara. Numirea sa a fost semnata de Petru Cesa, care a ramas interimar la conducerea centrala a CNCF CFR SA dupa ”abdicarea” lui Ion Simu-Alexandru. Interimatul lui Petru Cesa a fost stabilit pe baza Regulamentului de organizare si Functionare al companiei, in virtutea faptului ca el era, la data plecarii directorului general, director general adjunct tehnic.

Actele semnate de Petru Cesa in calitate de director general ar putea fi lovite de nulitate.

„Intr-adevar, Regulamentul de Organizare si Functionare al CFR SA prevede delegarea de atributii de la directorul general catre directorul general adjunct tehnic. Insa, cum in cazul de fata nu avem director general, cum poate sa delege? Aceeasi speta a fost si atunci cand si-a dat demisia Mihalache (Costin Mihalache, care a demisionat de la conducerea CFR SA in martie 2019 – n.red.) si Traian Preoteasa (pe atunci director general adjunct tehnic al CFR SA – n.red.) se pregatea sa semneze toate actele in locul acestuia”, au explicat pentru Club Feroviar juristi specializati in drept administrativ.

Acesta a semnat, luni, decizia de numire a lui Ion Simu-Alexandru in functia de director al Sucursalei Regionale de Cai Ferate Timisoara, incepand cu data de 19 aprilie 2022 (marti). El si-a pus semnatura in dreptul titulaturii de ”director general”, in fata careia a pus cu pixul mentiunea ”p”, adica ”pentru”.

In urma sedintei de marti noaptea (19 aprilie), a primit un nou mandat de patru luni. In urma acestui ”maraton” prin functii, Ion Simu-Alexandru a rezolvat mai multe probleme. In primul rand, daca i se prelungea mandatul, odata terminate si cele doua luni in plus, el s-ar fi intors consilier la Timisoara.

Acum, el este definitivat in postul de director al Regionalei Timisoara, post care este blocat pentru el, indiferent unde va fi numit prin delegare.

Mai pe romaneste, are o plasa de siguranta: daca nu mai este director in centralul companiei, poate reveni oricand ca director la Timisoara. Pe un salariu mult mai bun decat cel de consilier, ca sa nu mai vorbim de puterea de decizie. In alta ordine de idei, prelungirea mandatului nu se putea face decat pe doua luni. In schimb, el a primit un nou mandat, de patru luni. Care, si acesta, poate fi prelungit cu doua luni.

Sursa: clubferoviar.ro

Leave a Reply