Rusia cauta pretext pentru a ataca Republica Moldova! Noi explozii in Transnistria, unde doua turnuri de comunicatie au fost scoase din functiune

Doua explozii au avut loc, marti dimineata, in localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatista Transnistria din Republica Moldova, unde doua turnuri de comunicatie de la centrul de radio si televiziune au fost aruncate in aer, informeaza Radio Chisinau, Deschide.md si Reuters, citate de Agerpres.


In urma exploziilor au fost scoase din functiune doua antene, care retransmiteau posturi de radio din Federatia Rusa, scrie asa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chisinau.

Prima explozie a avut loc la ora 6,40 si a doua la 7,05. Nu au fost raportate victime.

Zona unde sunt amplasate cele doua turnuri a fost incercuita, iar la fata locului activeaza un grup de genisti, potrivit Deschide.md, care aminteste ca luni sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost gasit in apropierea cladirii. Ferestrele si usile sediului MGB au fost sparte, la fel si ferestrele unor cladiri din apropiere.

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova apreciaza ca obiectivul urmarit este de a crea pretexte pentru tensionarea situatiei de securitate in regiunea transnistreana, necontrolata de autoritatile constitutionale, mai scrie Deschide.md.

In acest context politic, presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru, marti, o sedinta a Consiliului Suprem de Securitate in legatura cu recentele incidente din regiunea transnistreana, anunta Directia informare si comunicare cu mass-media a Aparatului Presedintelui Republicii Moldova.

Reamintim ca, ieri, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost gasit in apropierea cladirii. Ferestrele si usile sediului MGB au fost sparte, la fel si ferestrele unor cladiri din apropiere.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare al Republicii Moldova, obiectivul urmarit este de a crea pretexte pentru tensionarea situatiei de securitate in regiunea transnistreana, necontrolata de autoritatile constitutionale, mai scrie Deschide.md.

Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) a transmis marti un comunicat in legatura cu “evolutiile situatiei de securitate in regiunea transnistreana”, potrivit Radio Chisinau.

“Institutia si-a intensificat eforturile de culegere de informatii relevante pentru prevenirea actiunilor ce pot afecta climatul de siguranta a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactiva cu institutiile nationale de forta si ocrotire a normelor de drept. Totodata, indemnam societatea la calm si la abtinerea de la distribuirea informatiilor din surse neverificate, in special, a celor care incita la ura si razboi”, a anuntat SIS. (I.P.)

 

Leave a Reply