Drept penal – 5, Drept civil – 6! Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al Romaniei, a dat explicatii despre notele mici obtinute la examenul de licenta, la finalul studiilor de Drept de la o universitatea particulara

Bogdan Licu, candidatul sustinut de PSD pentru un post la Curtea Constitutionala, a dat explicatii, miercuri, despre notele mici obtinute la Facultatea de Drept de la universitatea particulara “Spiru Haret”.


”Nu-mi fac cinste notele din facultate, dar trebuie sa va spun ca muncesc de la 18 ani. Tatal meu a decedat cand eram mic si am facut facultatea trebuind sa-mi intretin familia”, a spus Licu in timpul audierilor de la Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Licu, actual procuror general adjunct al Romaniei, a obtinut media 7,54 la licenta, iar media anilor de studii din facultate a fost 7,08.

Licu a renuntat la titlul de doctor dupa ce o investigatie a jurnalistei Emilia Sercan a aratat ca acesta si-a plagiat lucrarea.

Sedinta a fost marcata de replici tensionate intre deputatii USR Mihai Badea si Stelian Ion si presedinta Comisiei Juridice, Laura Vicol (PSD). De remarcat ca reprezentantii AUR in Comisia Juridica nu i-au adresat nici o intrebare lui Bogdan Licu.

Potrivit unor informatii publicate de jurnalista Emilia Sercan, Bogdan Licu a urmat universitatea particulara „Spiru Haret” din Bucuresti in perioada 1991 – 1995.

Examenul de licenta in Drept l-a sustinut la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca in februarie 1996, pentru ca „Spiru Haret” nu era acreditata si nu avea dreptul de a organiza examene de licenta.

Licu a obtinut nota 5 la examenul de licenta la Drept penal, materie fundamentala pentru un procuror – cu atat mai mult pentru un procuror aflat la varful ierarhiei. La examenul de Drept civil a obtinut nota 6.

Media probelor de la examenul scris de licenta a fost salvata de Dreptul muncii, la care a luat nota 10. In anul IV, la Dreptul muncii, Licu a luat nota 5.

La sustinerea proiectului de diploma a obtinut nota 9, media examenului de licenta fiind 8.

In cei patru ani de studiu la o facultate particulara de drept, Bogdan Licu a avut o medie generala a anilor de studiu de 7,08. Aceasta nota s-a adunat cu 8 de la examenul de licenta si astfel a obtinut media finala a examenului de licenta: 7,54.

Zece luni mai tarziu, la 1 decembrie 1996, in baza acestei diplomei de absolvire, Bogdan Licu devenea procuror.

In prezent, Bogdan Licu este adjunct al procurorului general al Romaniei si, sustinut de PSD, si-a depus dosarul de candidatura pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. (V.E.)

Leave a Reply