Piata muncii si integrarea persoanelor cu dizabilitati. Dezbatere cu angajatori si autoritati locale din Timisoara organizata de Fundatia de Abilitare Speranta (P)

Fundatia de Abilitare Speranta, prin programul pentru adulti UnLoc invita angajatorii din Timisoara si zonele limitrofe la o sesiune de informare si dezbatere privind integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, joi, 19.05.2022, intre orele 11 si 13,30. Intalnirea va avea loc la AMBASADA, sala Flex, din Splaiul Penes Curcanul, nr 4-5, Timisoara.


Evenimentul este parte a proiectul “Impreuna pe piata muncii”, sprijinit de Fundatia United Way Romania.

Scopul proiectului este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor adulte cu dizabilitati cu trecut institutional sau in risc de institutionalizare si asigurarea participarii lor in comunitate (prin formare, informare, sprijin) si pe piata muncii (calificare, sprijin in gasirea si pastrarea unui loc de munca), cu implicarea profesionistilor din domeniu, a angajatorilor si a comunitatii locale.

Astfel, este necesara aducerea la aceeasi masa a angajatorilor cu persoanele cu dizabilitati care deja sunt activi pe piata muncii. In cadrul intalnirii vom discuta despre integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii si avantajele pe care aceasta integrare le aduce atat angajatorilor, cat si comunitatii.

Prin acest proiect Fundatia de Abilitare Speranta isi propune sa atraga atentia autoritatilor publice si angajatorilor cu privire la crearea unei proceduri de punere in practica a acompaniamentului la locul de munca (job-shadowing) in timpul programului de lucru, prin instruirea si pregatirea unor mentori/voluntari care sa sprijine efectiv persoanele cu dizabilitati in procesul de integrare la noul job.

Proiectul sprijina si crearea unei forte de munca diverse pe piata muncii prin oferirea unor servicii de sprijin angajatorilor, care sa vina mai usor in intampinarea nevoilor fizice si psihice ale persoanelor cu dizabilitati.

In cadrul proiectului, 50 de persoane cu dizabilitati vor beneficia de training-uri si workshop-uri privind modalitatile de integrare pe piata muncii: gasirea unui loc de munca, scrierea unui CV, prezentarea la un interviu, relationarea eficienta cu colegii. 20 de personae cu dizabilitati vor fi ulterior sprijiniti individual in gasirea si pastrarea unui loc de munca (prin acompaniament in perioada de acomodare, facilitarea dezvoltarii unor relatii eficiente cu colegii si anajatorii, medierea eventualelor neintelegeri).

Despre Fundatia de Abilitare Speranta

Fundatia de Abilitare Speranta (FAS) este o organizatie nonguvernamentala, furnizor acreditat de servicii sociale, cu 30 de ani de experienta in sprijinul copiilor cu dizabilitati si al familiilor lor, contribuind la incluziunea lor sociala si la cresterea calitatii vietii lor, precum si la schimbarea atitudinii si mentalitatii fata de acestia.

Programul UnLoc

Incepand cu 2019, prin programul UnLoc, Fundatia de Abilitare Speranta ofera servicii sociale licentiate (echipa mobila, locuinte protejate, centru pentru viata independenta) in sprijinul adultilor cu diferite tipuri de dizabilitati, institutionalizati sau in risc de (re)institutionalizare. UnLoc promoveaza traiul independent, in comunitate, ca un drept fundamental al omului, cit si alternativa la institutionalizare. (I.P.)

Leave a Reply