FLAGRANT. Un om de afaceri din Targu Mures, condamnat la 1 an si patru luni de inchisoare, dupa ce a recunoscut ca a oferit mita unor politisti de la DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei unui inculpat, om de afaceri, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.


In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 12-15 aprilie 2022, inculpatul ar fi promis unor ofiteri de politie din cadrul DNA, initial, bunuri si/sau servicii, ulterior suma de 500 euro, pentru ca in schimb acestia sa nu isi indeplineasca indatoririle de serviciu in contextul desfasurarii unor acte de urmarire penala intr-un dosar in care ar fi fost vizata si firma omului de afaceri.

La data de 19 aprilie 2022, inculpatul ar fi remis unuia dintre ofiterii de politie suma de 500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In prezenta avocatului, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 1 an si 4 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Dosarul de urmarire penala privind-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Mures. (I.P.)

Leave a Reply