VIDEO Sofer bulgar imobilizat pe autostrada A1, in Timis, dupa ce a incercat sa-l mituiasca pe politistul Valer Kovacs cu 100 de euro

Politistul timisorean Valer Kovacs, de la Brigada Autostrazi, BPA1 Deva Nadlac, a declansat o campanie de combatere a coruptiei pe soselele patriei, incercand sa-i constientizeze pe soferi ca spaga poate reprezenta primul pas spre pedepasa care poate ajunge pana la 7 ani de inchisoare.


Sub sloganul “Nu da mita!”, Valer Kovacs a lansat in spatiul public o filmare efectuata cu camera video din dotare, in care este surprins un sofer in timp ce incearca sa-i ofere 100 de euro pentru a nu fi sanctionat. Rezultatul – sanctiune si imobilizare, dupa cum ne-a comunicat politistul timisorean.

“La data de 25.04.2022, in jurul orei 08,40, cetateanul bulgar M.S.A., in varsta de 52 ani, a condus o autoutilitara MAN, cu semiremorca Schmitz, pe A1 km 517 C1. In momentul solicitarii documentelor, acesta utiliza un dispozitiv magnetic pentru alterarea datelor din aparatul tahograf.

A oferit suma de 100 euro pentru a nu fi sanctionat. A fost apelat telefonic DGA, ulterior a fost depus denunt pentru dare de mita. A fost folosit dispozitivul body cam. Impotriva acestuia au fost luate masurile legale, sanctiune si imobilizare”, ne-a transmis Valer Kovacs.

De remarcat ca, in ritmul in care se desisteaza in fata spagilor de pe autostrada, politistul timisorean va deveni, in curand, cel mai incoruptibil angajat al Politiei Romane, un model pentru toti rutieristii din tara. (G.I.)

Leave a Reply