Monitorizare esuata! Un microfon plasat de DNA in biroul secretarului de stat Raed Arafat a fost descoperit, intamplator, sub un scaun

Un microfon al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a fost gasit, din intamplare, in biroul secretarului de stat Raed Arafat. Seful DSU a facut o plangere penala in urma acestui incident, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat ca MAI le va acorda sprijin unitatilor de parchet in desfasurarea oricarei anchete.


Microfonul a fost gasit in mod intamplator in biroul lui Raed Arafat de la Ministerul Afacerilor de Interne. Mai exact, o persoana care a venit la discutii in acea incapere l-a descoperit fara intentie sub scaunul pe care s-a asezat. Ulterior, Raed Arafat a depus o plangere la DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat ca acel microfon ar fi fost plasat sub un scaun din biroul medicului Raed Arafat in cadrul unei anchete penale derulate de procurorii DNA ce viza activitatea sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU). La scurt timp, dosarul in care era vizata ancheta respectiva a fost clasat.

​Ministrul Afacerilor Interne a spus ca dupa ce a fost gasit acest microfon in biroul secretarului de stat Raed Arafat, Parchetul General a facut o verificare. Lucian Bode a precizat ca institutia va acorda sprijin unitatilor de parchet in desfasurarea oricarei anchete.

„Pe acest subiect nu as putea comenta mai mult, insa va pot asigura ca acordam sprijin unitatilor de parchet in desfasurarea oricarei anchete. Am acordat sprijin unitatii de parchet pentru desfasurarea acestei anchete, asa cum am facut de fiecare data cand MAI a fost solicitat de catre Parchet. Date despre ancheta, rezultatele anchetei si orice alt detaliu poate da Parchetul General”, a spus Lucian Bode.

Dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de redeschidere a unei anchete pe numele lui Raed Arafat, secretarul de stat in MAI, a publicat un mesaj pe Facebook, joi, in care a adus acuzatii la adresa Directiei Nationale Anticoruptie.

Raed Arafat a scris ca a fost vorba despre o tentativa „nejustificata, ilegala, bizara si abuziva” a DNA de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a-l urmari penal pentru „abuz in serviciu”. Seful DSU a spus ca aceasta incercare l-a „vulnerabilizat in fata opiniei publice” si i-a transformat viata, in ultimele 6 luni, intr-un cosmar. Medicul a precizat ca nu a fost vinovat cu nimic si ca a fost tinta unui abuz.

Ulterior, intr-o inregistrare video, Raed Arafat a spus ca nu critica DNA-ul sau Parchetul si ca este convins ca exista profesionisti in toate institutiile, insa prin ce a trecut in ultima perioada i-a aratat ca exista posibilitatea ca unele persoane sa depaseasca „limita normalului in a persecuta o persoana” si a o duce in fata instantelor cu acuzatii gen abuz in serviciu, incalcarea legii, producerea pagubelor la bugetul de stat, cand „documentele arata total invers la ce s-a incercat sa se faca”. (V.E.)

Leave a Reply