Trei refugiati ucraineni, prinsi in flagrant in timp ce incercau sa sparga un apartament din Bucuresti. Politia a fost alertata de o vecina

In noaptea de 1 spre 2 mai, o femeie a sunat la 112 si a anuntat ca la usa unor vecini care nu sunt acasa se intampla ceva suspect, in conditiile in care a auzit zgomote ciudate. Aceasta a mai spus ca prin vizorul usii nu se mai vede aproape nimic, dar a reusit cumva sa distinga mai multe siluete care par sa mestereasca la yala.


La fata locului au fost directionate imediat mai multe echipe ale Sectiei 12, iar in apropierea scarii indicate de reclamanta a fost gasit un barbat care nu vorbea limba romana. Acestea era un anume Roman Hurin, care a prezentat un pasaport ucrainean.

La etajul 4, ascunsi la ghena, au fost gasiti alti doi ucraineni, Maksym Kucherenko si Vasyl Pitel, care aveau o borseta in care se gaseau mai multe instrumente nesesare spargerii usilor, intre care si o asa numita „cheie mincinoasa”, pe care se presupune ca tocmai o folosisera. Acestia verificau mai intai daca proprietarii sunt acasa, dupa care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi vazuti de vecini, scrie Gandul.

Condusi la audieri, Maksym Kucherenko si Vasyl Pitel au refuzat sa dea declaratii, in timp ce Roman Hurin a negat comiterea faptei. Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru Gandul, ca cei trei ar fi hoti cu experienta, care au dat lovituri si in alte tari europene. (I.P.)

Leave a Reply