Salarii marite pentru angajatii Primariei Timisoara, de la 1 iunie! “Nu este o masura care imi va aduce puncte politice”, spune primarul Dominic Fritz

Primaria Municipiului Timisoara a publicat, joi, un proiect de hotarare privind majorarea salariilor angajatilor din institutie si din institutiile subordonate. Este prima astfel de crestere in ultimii cinci ani pentru angajatii municipalitatii.


La deprecierea monedei nationale in acesti ani se asociaza contextul economic actual care au condus la scaderea in termeni reali a puterii de cumparare si la migrarea salariatilor din Primarie catre alte institutii publice care ofera un nivel salarial mai atractiv (de exemplu, Consiliul Judetean Timis, ANAF etc.).

Prin noul proiect de hotarare, coeficientii de ierarhizare sunt legati de salariul viceprimarului, care sunt cuprinsi in HCL 90/2022, proiect care, din pacate, este contestat in instanta de unul dintre cele doua sindicate din primarie.

”Pentru Primaria Timisoara devine din ce in ce mai dificil sa atraga oameni profesionisti si sa-si pastreze oamenii cei mai performanti, cu salarii mici. Nu putem construi o administratie care livreaza rezultate pentru cetateni fara sa oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astazi un proiect de hotarare prin care legam coeficientii de ierarhizare cuprinsi in HCL 90/2022 de salariul viceprimarului.

Propun consiliului local sa aprobe intrarea in vigoare a acestor cresteri incepand cu data de 1 iunie. Nu este o masura care imi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentara pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru ca este necesara. Un oras atractiv are nevoie de o primarie care este un loc de munca atractiv”, a spus primarul Dominic Fritz. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply