VIDEO Traficanti de droguri din gruparea condusa de interlopul aradean Utu Rohoznean, saltati de procurorii DIICOT! 200 grame de cocaina si 5000 de pastile MDMA, vandute doar intr-o saptamana

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, impreuna cu lucratorii de politie judiciara din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, au efectuat, astazi, un numar de 16 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Arad, Bihor si Valcea, intr-o cauza ce vizeaza destructurarea unei importante grupari infractionale organizate, specializata in distribuirea de droguri de risc si de mare risc.


Este vorba despre cannabis, cocaina si MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de incredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzactiilor.

De asemenea, pentru a impiedica descoperirea activitatii infractionale de catre organele de urmarire penala, transporturile de droguri au fost efectuate doar dupa verificarea in prealabil a traseului, locatiilor folosite pentru depozitare si a zonelor unde urmeaza sa aiba loc tranzactiile.

In cauza s-a retinut ca in perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaina si peste 5000 de pastile de MDMA.

In urma perchezitiilor domiciliare au fost descoperite importante cantitati de droguri, ce erau pregatite pentru distributie, dar si arme albe.

Potrivit unor surse judiciare, liderul gruparii infractionale era celebrul interlop aradean Utu Rohozneanu, care a si fost ridicat de anchetatori, alaturi de alti 6 locotenenti, despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale. Acestia au fost condusi la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, in vederea audierii.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara, precum si al jandarmilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie „Vlad Tepes”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. si Directia Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply