Protocol diplomatic la Primaria Timisoara! O delegatie germana condusa de vicepresedintele Bundestag, Katrin Göring-Eckardt, a fost primita de primarul Dominic Fritz

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a primit, vineri, vizita doamnei Katrin Göring-Eckardt, vicepresedintele Bundestag, si a unei delegatii formate din domnul Frank Schwabe, imputernicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Libertatea Religiei si a Credintei, Excelenta Sa Dr. Peer Gebauer, ambasador al Republicii Federale Germania in Romania si doamna Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timisoara.


In cadrul acestei intalniri, Dominic Fritz a subliniat faptul ca diversitatea este motorul de dezvoltare al orasului, iar Timisoara ofera numeroase oportunitati de investitii, dovada fiind si numeroasele firme germane care s-au deschis ori si-au extins afacerile aici.

Doamna Katrin Göring-Eckardt a felicitat orasul pentru mobilizarea pe care a facut-o imediat dupa inceperea razboiului din Ucraina, prin campania „Timisoara pentru Ucraina” si s-a aratat interesata sa sprijine Timisoara in 2023, cand orasul va detine titlul de Capitala Europeana a Culturii, prin schimburi culturale cu orase din Germania.

„Pentru Timisoara este foarte important sa fie prezenta pe harta diplomatica a Europei, iar aceste vizite ne onoreaza. Am discutat cu doamna Göring-Eckardt si despre cateva modalitati concrete prin care Germania ne poate ajuta in urmatoarea perioada, cum ar fi reabilitarea unor cladiri monument sau schimburile culturale in 2023”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Delegatia germana va participa, in cursul zilei de vineri, la redeschiderea Sinagogii din Cetate. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)
Leave a Reply